Ilustrācija — Anna Vaivare

Ilustratores Annas Vaivares un komiksu žurnāla «kuš!» redaktores Sanitas Muižnieces sadarbībā tapuši jauni informatīvi bukleti biedrībai «Patvērums «Drošā māja»». Nopietna un noderīga informācija tajos runā caur rotaļīgām ilustrācijām.

Ziņas Fold 6. jūnijs, 2013

Bukleti krievu un angļu valodā domāti bēgļiem un patvēruma meklētājiem, kas ir biedrības «Patvērums «Drošā māja»» mērķauditorija. Tie satur pamatinformāciju par to, kā Latvijā meklēt darbu un dzīvesvietu. Šis ir labs piemērs tam, ka sarežģīti birokrātiski norādījumi ir vieglāk uztverami un iegaumējami, ja noformēti vizuāli atraktīvā veidā.

«Es teiktu, ka viens no laba rezultāta priekšnoteikumiem noteikti bija neformāli domāt spējīgā «kuš!» starpniecība. Skats no malas un iniciatīva, ka vajag taisīt citādāk, nevis kā parasti, nāca no Sanitas Muižnieces, kas iepriekš bija strādājusi ar «Drošo māju» un piedāvājusi palīdzēt ar vizuālo materiālu izgatavošanu. Visi līdzšinējie «Drošās mājas» bukleti izskatījās formāli un vizuāli ne pārāk uzrunājoši, un vēlējāmies beidzot uztaisīt kaut ko glītu un cilvēcīgu. Darba procesā arī no biedrības netika dzirdēts neviens komentārs, ka būtu pārāk nenopietni,» stāsta bukletu māksliniece, jaunā arhitekte un ilustratore Anna Vaivare.

«Man personīgi bija svarīgi, lai buklets atstāj draudzīgu iespaidu un ilustrācijas palīdz struktūrai, jo lietotājs — mājokļa un darba meklētājs svešā valstī — jau gana būs sastapies ar visādām formalitātēm un birokrātiju,» komentē Anna.