Attēls — «Brigāde»

No 7. līdz 13. oktobrim Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Carnikavā, Siguldā un Kuldīgā norisinās «Brigāžu nedēļa» ar īpašiem pasākumiem, ko sarūpējuši programmas atbalstītie jaunie uzņēmēji, kā arī brigāžu prezentāciju pēcpusdienu un zviedru radošo industriju ekspertes Johannas Skances (Johanna Skantze) lekciju sestdien, 12. oktobrī Rīgā.

Ziņas Fold 7. oktobris, 2013

«Brigāžu nedēļā» kopumā trīsdesmit vienas jaunās brigādes telpās notiks koncerti, radošās darbnīcas, tējas vakari un citas aktivitātes, piemēram, «Instrumentu spēle», kuras ietvaros jāsakrāj vismaz 4 zīmodziņi, ko piešķir brigāžu darbnīcas un veikaliņi. Nedēļas notikumu kulminācija paredzēta sestdienā — «Brigadieru pēcpusdienā», 12. oktobrī, no 13.00 līdz 18.00, Rīgā, Gaujas ielā 5. Pasākumā uzstāsies zviedru uzņēmēja Johanna Skance, kā arī visas jaunās brigādes, kas īsās prezentācijās iepazīstinās ar jau sasniegto un nākotnes plāniem. Pasākuma noslēgumā paredzēta īsa ekskursija pa «Dirty Deal Audio» mūzikas ierakstu studiju, kā arī «Instrumentu spēles» noslēgums — brigadieru sagatavoto balvu izloze. Vakars tiks turpināts neoficiālā gaisotnē mākslas centrā «Totaldobže», kur uzstāsies Krist Zankovsky un Mix Zankovskyspēlēs DJ Kristaps Kuplais, Pēteris Brīniņš un citi. Dalība pasākumā — bezmaksas, iepriekš piesakoties.

Johanna Skance ir sabiedriski aktīva uzņēmēja, kas uzsāk un ievieš jaunus sadarbības projektus. Johanna vada bezpeļņas organizāciju «Generator Sverige», kuras mērķis ir popularizēt radošo industriju izaugsmi Zviedrijā, kā arī darbojas uzņēmumā «Braccobaldo», kas fokusējas uz nevalstisko organizāciju menedžmentu un reģionālo attīstību. Johanna ir studējusi biznesu un ekonomiku Linčepingas universitātē, vadījusi vairākus starptautiska līmeņa projektus, konsultējusi inovācijas, uzņēmējdarbības un reģionālās attīstības jautājumos. Lekcijā Johanna stāstīs par radošā sektora izaugsmes atslēgu, kas, viņasprāt, ir savstarpēja sadarbība, pārkāpjot dažādu sektoru un disciplīnu robežas, starp māksliniekiem un ekonomistiem, starp publisko un privāto sfēru. Johanna dalīsies pieredzē un atklās savu personīgo motivāciju būt uzņēmējai un to, kādēļ viss ir jādara par 100%.

Programmas «Brigāde» konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai Rīgā ir saņēmušas 14 iniciatīvas, Rēzeknē — 3, Cēsīs — 4, Carnikavā — 3, Kuldīgā – 2 un Siguldā — 5. Uzņēmumiem piešķirtais atbalsts bijis 2000 līdz 3333,33 latu apmērā. «Brigādes» mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālus jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Programmu organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu — Latvija, savukārt programmas finansējumu nodrošina «Open Society Foundations». Reģionos konkursi organizēti sadarbībā ar Latgales vēstniecību «Gors», Rēzeknes pilsētas domi, Cēsu novada pašvaldību, Kuldīgas novada domi, Carnikavas novada pašvaldību un Siguldas pilsētas domi.

 

Plašāka informācija par visiem pasākumiem «Brigādes» mājaslapā, kā arī Facebook lapā un Twitter kontā.