«MADE arhitekti» piedāvājums «Expo» paviljonam

Konkurss par Latvijas ekspozīciju starptautiskajā izstādē «Expo» tika rīkots pirmo reizi, un tas nav atnesis cerētos rezultātus — žūrija lēmusi pirmo vietu nepiešķirt. Izvēlēti divi otrās vietas ieguvēji — spēcīgas radošas apvienības, ar kurām tiks turpinātas sarunas.

Ziņas Fold 1. oktobris, 2013

Metu konkursa par Latvijas ekspozīcijas saturu un arhitektonisko veidolu žūrija cer, ka otrās vietas ieguvušie projekti turpmākās realizācijas gaitā tiks pilnveidoti. Kopumā konkursā tika iesniegti desmit pieteikumi, un žūrija piešķīra divas otrās vietas un vienu trešo vietu.

Otro vietu un naudas balvu 2000 latu apmērā ieguva apvienība — «Positivus Event», «MADE arhitekti», «Mareunrol’s», «McCann Riga», Mārtiņš Pīlēns, Mārtiņš Rītiņš, Zane Čulkstēna.

Tāpat otro vietu un 2000 latu naudas balvu ieguva apvienība – «DDB Worldwide Latvia», «Sarma&Norde arhitekti», «PR Stils», «Kultūras projektu aģentūra Indie», «WARP», Krišs Salmanis, Uģis Vītiņš.

Trešo vietu ieguva Lielbritānijā reģistrēta kompānija «Pico In–Creative».

Starptautiskajā izstādē «Expo», kas 2015. gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā, Latvijas ekspozīcija būs veltīta medus un biškopības tēmai, un paviljona moto būs «Dzīvības drava». Projekta kopējās izmaksas tiek lēstas 4 miljonu latu apmērā. Iepriekšējā starptautiskā izstāde «Expo» norisinājās Šanhajā, Ķīnā 2010. gadā. Tā ir pasaulē nozīmīgākā starptautiskā izstāde, kas vērsta uz valsts tēla veidošanu un popularizēšanu, tehnoloģiju un sasniegumu demonstrēšanu, eksportspējas veicināšanu.