«Modernista» drukātās versijas vāka foto — Ansis Starks

Vakar iznācis Ievas Zībārtes veidotā dzīvesstila žurnāla «Modernists» otrais numurs. Tajā izcelti Latvijas arhitektūras, dizaina un kino jaunumi un vēsturiskas vērtības, kā arī stāstīts par cilvēkiem, kas nodarbojas ar laivu būvi, sietspiedes druku un desertu gatavošanu. Ieskaties žurnāla lappusēs!

Ziņas Fold 16. oktobris, 2013

Žurnāls «Modernists» otrajā numurā novērtē rudens ražu ar latviešu–zviedru ekoarhitekta Vara Bokaldera aicinājumu pilsētām un valstīm domāt, kā saražot pārtiku savā tuvumā. Par vietas tradīcijām atbilstošu dzīvesveidu stāsta arī Valts Videnieks, kurš Pāvilostā būvē koka laivas. Vēsturisko situāciju papildinot ar jaunām telpas idejām, veselīgu un izglītojošu vidi Viljandu ģimnāzijai radījuši arhitekti Igaunijā un mākslas centra «Rupert» izveidotāji Viļņā. Rīgas arhitekti savukārt pierāda, ka joprojām ir vieni no labākajiem Eiropā vēsturisko ēku un interjeru rekonstrukcijas jomā. Žurnāls turpina pētīt vēsturi, rakstot par padomju okupācijas gados aizliegtās filmas «Četri balti krekli» cenzētajiem interjeriem, un iepazīstina ar porcelāna dizaineri Beatrisi Kārkliņu. Jaunajā «Designers & Makers» sērijā publicētas jaunu produktu iniciatīvas Latvijā. Beigu lapās — praktisks ieskats jaunajā vīna trauku etiķetē un eseja par kioskam nodarīto kaitējumu.

Žurnālam ir divi vāki. Uz drukātā izdevuma skatāms arhitektu biroja«Sudraba arhitektūra» rekonstruēta Rīgas apartamenta interjera fotogrāfijas fragments, bet uz digitālā izdevuma retro vāka ir agrāk nepublicēta Jura Dzeņa fotogrāfija filmas «Četri balti krekli» uzņemšanas paviljonā ar no filmas izgriezta interjera iekārtu.

Žurnāla redaktore ir Ieva Zībārte, rakstu autori — Toms Zariņš, Kristīne Budže, Uldis Lukševics, Maija Rudovska, Vents Vīnbergs un Ieva Zībārte.

 

Žurnāls pieejams bez maksas «Modernista» rīkotajos pasākumos. Par sarīkojumiem un izplatīšanas vietām var uzzināt, pierakstoties jaunumiem žurnāla mājaslapā, kā arī sekojot līdzi Facebook.