Foto — Reinis Hofmanis

Rīgas modes nedēļa noslēdzās ar «Mareunrol’s» vīriešu apģērbu kolekcijas «Epizode 3: A Man in the Splash» skati. Pavasara–vasaras tērpos pārliecinoši ieturēts dizaineriem raksturīgais rokraksts, kuru caurstrāvo prasme uz mirkli sastindzināt kustību un sajūtas.

Ziņas Fold 6. novembris, 2013

Kolekcija, kas jūnijā tika izrādīta Parīzes modes nedēļā un tikai tagad Rīgā, stāsta par mistisku un sirreālu noskaņu, kas ielaužas ikdienas realitātē, par sajūtām, kas svārstās starp haosu un stabilitāti, ierasto un neierasto, starp kontrastu galējībām. Dizaineri Mārīte Mastiņa un Rolands Pēterkops tērpu stilistiku veidojuši, iedvesmojoties no 90. gadu ikdienas apģērba un 50. gadu klasiskās uniformas elementiem.

Tērpiem izmantoti vilnas, kokvilnas, zīda un džinsa audumi, kā arī āda aksesuāriem. Liela daļa apģērbu šūti no kokvilnas auduma, kas digitāli apdrukāts ar «Mareunrol’s» veidotām ilustrācijām, kuras atgādina M.K. Ešera zīmētās sirreālās konstrukcijas. Mēģinot izsekot kāpņu, logu, grīdu un durvju atkārtojumam, pastiprinās sajūta, ka esi ieslodzīts apturētā laikā.