Ilustrācija — Edvards Percevs

Trešdien, 27. novembrī Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā notiks otrais pasākums lekciju sērijā «Vārds Latvijas dizaineriem» — «Dizains un mode». Tajā piedalīsies modes dizaineri Artis Štamgūts, Keta Gūtmane, Ingrīda Zābere un Rolands Pēterkops.

Ziņas Fold 25. novembris, 2013

Artis Štamgūts stāstīs par vīriešu apģērbu kolekcijas «Kiss of Life» izveidi — no idejas līdz realizācijai.

Modes dizainere Keta Gūtmane runās par eksperimentālo modi un modes īsfilmām. Ketas un režisora Mārtiņa Grauda veidotā filma «Lust Lust» 2010. gadā ieguva festivāla «A Shaded View on Fashion Film» galveno balvu, kā arī balvu labākajam aktierim.

Māksliniece un dizainere Ingrīda Zābere ļaus ieskatīties projekta «Recycled.lv» izveidē un lietotu apģērbu pārtapšanā konceptuālās vakarkleitās.

Viens no diviem zīmola «Mareunrol’s» dizaineriem Rolands Pēterkops stāstīs par kolekcijas «Epizode 2» tapšanu. «Epizode 2» radīta 2012. gadā, un tai par iedvesmu kalpojusi 80. gadu kultūra un mode Latvijā.

Lekcija «Dizains un mode» notiks trešdien, 27. novembrī plkst. 17.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Rīgā, Skārņu ielā 10/20. Ieeja visos cikla pasākumos ir bez maksas un bez iepriekšējas pieteikšanās. Lekcijas notiek latviešu valodā. Turpmāko «Vārds Latvijas dizaineriem» pasākumu programma šeit, bet video no iepriekšējām lekcijām skatāmi Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja Youtube kanālā.