Foto — Reinis Traidās

Latvian Art Directors Club (LADC) rīkotais devītais radošās izcilības festivāls «Adwards» 2014 pasludināts par atklātu un norisināsies līdz 11. aprīlim. Darbus vērtēšanai var iesniegt līdz 24. martam.

Ziņas Fold 25. februāris, 2014

«Adwards» 2014 koncepts apspēlē radošas mašinērijas tēmu — reklāmā un dizainā strādājošie ir radoši ļaudis, kas pakļauti rūpnieciskām prasībām, un darbs viņus piespiež kļūt par produktīvām ražošanas iekārtām. «Adwards» festivāls ir svētku diena, jo tajā visas slīpmašīnas, ēveles un urbji aizmirst par negulētajām naktīm un tiek pie gandarījuma par savu darbu. «Adwards» apbalvo labākos no labākajiem un parāda, ka, skrūvējot tās pašas skrūves un slīpējot to pašu koku, iespējams radīt arī ko izcilu. Šogad «Adwards» ideju izstrādāja pagājušā gada Grand Prix un Kannu Lauvu ieguvēji apvienība «Pika».

 

Darbu iesniegšana

Darbus festivālam var iesniegt līdz 24. martam. Pieteiktajiem darbiem jābūt realizētiem laika posmā no 2013. gada 22. februāra līdz darbu iesniegšanas pēdējai dienai — 2014. gada 24. martam. Pirmā darba iesniegšana visiem festivāla dalībniekiem ir bez maksas, bet par katru nākamo darbu vai darbu sēriju jāmaksā 87 eiro (PVN iekļauts cenā). Arī šogad papīra lieltirgotājs «Antalis» parūpējies par īpašiem noteikumiem grafikas dizaina un drukas darbu iesniedzējiem. Kategorijā «Limbo» pirmie divi darbi iesniedzami bez maksas. Radošajiem prātiem tiks piedāvāti arī vairāku Latvijas uzņēmumu sagatavoti darba uzdevumi.

Apbalvojumi

Izcilākajiem Latvijas reklāmas darbiem tiks piešķirti apbalvojumi: Grand Prix vienam vislabākajam, I pakāpes ordeņi labākajiem no visiem labākajiem, II pakāpes ordeņi labākajiem, kā arī GrandPrint un GrandArt labākajiem grafikas dizaina drukas darbiem. Paredzēta arī Pioniera balva uzņēmumam, kas īstenojis inovatīvus un drosmīgus risinājumus, un Limbo balva izcilām, bet klientu neapstiprinātām idejām.

Kategorijas

Darbus varēs iesniegt tādās kategorijās kā integrētās kampaņas, tv un radio, interaktīvie un digitālie risinājumi, PrintArt un dizains, sabiedriskās attiecības, netradicionālā komunikācija un pasākumi. Katrai no kategorijām ir virkne apakškategoriju, īpaši daudz to ir PrintArt un dizaina sadaļā.

Vērtēšana

Labākos darbus noteiks starptautiska žūrija 10 pazīstamu reklāmas, dizaina, mediju un saistīto industriju profesionāļu sastāvā. FOLD tajā šogad pārstāvēs redaktore Evelīna Ozola.

Konkursa pirmajā kārtā tiks izraudzīti finālisti katrā vērtējuma apakškategorijā. Konkursa otrajā kārtā, apkopojot rezultātus, no katras apakškategorijas tiks noteikti labākie darbi, kuru autori saņems II pakāpes «Adwards» ordeni jeb sudraba godalgu. Par kategorijas uzvarētāju un I pakāpes Adwards ordeņa jeb zelta godalgas ieguvēju tiks atzīts darbs ar visaugstāko žūrijas novērtējumu. Darbs, kurš tiks atzīts par labāko veikumu «Adwards» 2014 ietvaros neatkarīgi no kategorijas, saņem Grand Prix godalgu.

«Young Lions» simulācija

Šogad «Adwards» jauniem talantiem piedāvā paplosīties «Young Lions» simulācijā — sākot ar 1. martu, radošie līdz 28 gadiem, kuriem spīd acis, ir idejas un prasmes, varēs pieteikties nacionālajai atlasei, kuras uzvarētāji iegūs iespēju doties uz Kannām un piedalīties «Cannes Lions» festivālā un starptautiskajā «Young Lions» konkursā. Lai tur nonāktu, dalībniekiem 7. aprīlī 20 stundu laikā noslēgtā telpā būs jāizveido sociālo mediju kampaņa pēc sponsora sagatavota darba uzdevuma. Visus darbu vērtēs starptautiskā «Adwards» žūrija, bet uzvarētāji, kuri dosies uz Kannām, tiks paziņoti 11. aprīlī «Creative Machines. The Annual Gathering» noslēguma ceremonijā.

Pasākumi

11. aprīlī no agra rīta līdz vēlam vakaram konferenču centrā «Citadele» Rīgā notiks pasaules radošāko prātu lekcijas. Katrs žūrijas pārstāvis uzstāsies ar stundu garu lekciju, kurā stāstīs par pasaules un savu pieredzi reklāmā, dizainā un dzīvē.

Pēc lekcijām, 11. aprīļa vakarā notiks devītā radošā izcilības festivāla «Adwards» 2014 noslēguma ceremonija «Creative machines. The Annual Gathering», kurā tiks apbalvoti labākie notikumi Latvijas reklāmā pēdējā gada laikā.

 

Darbu iesniegšana un daudz vairāk informācijas «Adwards» 2014 mājaslapā.