Attēls — «tamioe — visual communication»

Eiropas radošās ekonomikas centrs (The European Centre for Creative Economy, ECCE) un organizācija «Eiropas kultūras un radošuma jomas inovāciju tīkls» (Network for Innovation in Culture and Creativity in Europe, N.I.C.E.) izsludinājuši pieteikšanos «N.I.C.E. Award» konkursam, kas šī gada jūnijā norisināsies pasākuma «Forum d‘Avignon Ruhr» laikā Vācijā.

Ziņas Fold 28. marts, 2014

Šī gada «N.I.C.E. Award» galvenais temats ir «Innovations in Spillover» — konkursā tiek meklēti radoši projekti, pētījumi, politikas pasākumi un stratēģiskas izaugsmes plāni, kurus raksturo inovatīva pieeja un koncepti, un kuri pozitīvi ietekmē sabiedrību vai ekonomiku ārpus ierastajām kultūras un radošajām aktivitātēm («spillover» efekts).

Konkursā aicināti pieteikties Eiropas Savienības dalībvalstu un kandidātvalstu mākslinieki, kultūras darbinieki un uzņēmēji ar īstenotiem projektiem kultūras un radošajās industrijās, zinātnieki un izglītības iestādes ar pētniecības projektiem, kā arī politiķi, pašvaldības un reģionu pārstāvji ar atbilstošiem politiskiem pasākumiem un stratēģijām. Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir šī gada 15. aprīlis. Pieteikšanās pagarināta līdz 25. aprīlim.

Iesniegtos pieteikumus izvērtēs ekspertu žūrija, atlasot 10 labākos, kuru autori tiks uzaicināti savus projektus prezentēt N.I.C.E. izstādē jūnijā, dienu pirms Aviņonas foruma atklāšanas. Uzvarētāji saņems naudas balvas 5000 eiro kopsummā, kā arī prezentācijas vietu Aviņonas foruma izstādē. Vairāk par konkursu un pieteikšanās kārtību iespējams uzzināt ECCE mājaslapā.