Ilustrācija — Zigmunds Lapsa

Fotogrāfi, ilustratori, grafikas dizaineri un mākslinieki aicināti līdz 1. aprīlim pieteikties grāmatu pašizdošanas darbnīcai, ko vadīs fotogrāfs un grāmatu veidotājs Niko Baumgartens no Vācijas. Meistarklase norisināsies 3.–7. maijā kā daļa no Rīgas Foto Mēneša programmas.

Ziņas Fold 21. marts, 2014

Niko Baumgartens (Nico Baumgarten) ir studējis fotogrāfiju Barselonas IDEP skolā un grāmatu iesiešanu vizuālās komunikācijas un foto skolā CFP Bauer Milānā. Viņš ir pašizdevis vairākas grāmatas un bieži palīdz šo prasmi apgūt arī citiem. Niko pirms gada jau vadījis darbnīcu Rīgā un pierādījis sevi kā lielisku skolotāju. Darbnīcas rezultāti apskatāmi ISSP skolas mājaslapā.

Lai piedalītos darbnīcā, nepieciešams kāds jau izveidots projekts, kuram piemīt konceptuāla skaidrība un ko iespējams prezentēt grāmatas formātā. Darbnīcā tiks uzņemti 12 dalībnieki, kas tiks izvēlēti pēc iesūtītajiem pieteikumiem. Pieteikšanās atvērta līdz 1. aprīlim, aizpildot anketu un iesūtot projekta attēlus. Meistarklasē izveidotās grāmatas tiks izrādītas «Self Publish Riga» izstādē maijā.

Meistarklases maksa dalībniekiem no Latvijas ir 100 eiro, dalībniekiem no ārvalstīm — 200 eiro. Vairāk informācijas un pieteikšanās «Self Publish Riga» mājaslapā.