Ilustrācija — FOLD

Francijas institūts kopīgi ar partneriem Latvijā piedāvā četru lekciju ciklu, kas veltīts kultūras un radošajām industrijām. Pirmā lekcija jau rīt, 8. aprīlī.

Ziņas Fold 7. aprīlis, 2014

Tiešā vai netiešā veidā kultūras un radošo industriju pienesums Francijas valsts ekonomikā mērāms 61 miljarda eiro apmērā. Šis skaitlis pārsniedz apgrozījumu automobiļu rūpniecībā un ir samērojams ar apgrozījumu telekomunikāciju un ķīmiskās rūpniecības nozarē.

Cikla ievadlekciju lasīs Frederiks Bokobza (Frédéric Bokobza), Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas Kultūras ekonomikas attīstības departamenta direktora vietnieks. Viņš  iepazīstinās ar Francijas Kultūras un komunikāciju ministrijas dienestiem, kas atbildīgi par kultūras industrijām, kā arī dažādiem valsts atbalsta instrumentiem, kas nozarē pieejami un tiek izmantoti. Frederiks Bokobza pievērsīsies arī valsts atbalsta instrumentu piemērošanas prakses izvērtējumam. Visbeidzot, franču lektors iepazīstinās ar pieejamo līdzekļu attīstību digitalizācijas laikmetā un Eiropas Savienības īstenoto politiku kultūras un radošajās industrijās. Lekcija notiks franču valodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Lekcija notiks 8. aprīlī plkst. 11.00 Mākslas muzejā «Rīgas Birža», Doma laukumā 6. Ieeja brīva.

Nākamās trīs lekcijas gaidāmas maijā, un tās tiks veltītas audiovizuālajai un kino industrijai, videospēlēm un modei. Vairāk informācijas Francijas institūta mājaslapā.