Ilustrācija — Dita Lesiņa un «Domāts. Darīts» komanda

Šodien, 16. jūnijā no plkst. 10.00 Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina diplomandu dienu «Domāts. Darīts» ietvaros notiks «Pieredzes diena». Tās mērķis ir iepazīstināt ar dizaina domāšanas procesiem, kā arī demonstrēt un apspriest dažādus dizaina izmantošanas rezultātus.

Ziņas Fold 16. jūnijs, 2014

«Pieredzes diena» sāksies ar «Dizaina komunikāciju rītu». No plkst. 10.00 līdz 13.00 izstādīto diplomandu darbu zālē Dizaina nodaļas docētāji un studenti tiksies uz dialogu ar dažādu jomu pārstāvjiem un interesentiem par dizaina iespējām un dizaina kompetenču pielietojumu dažādās nozarēs. Plkst. 13.00 akadēmijas pirmā stāva vestibilā notiks dizaina «pop–up» veikala atklāšana, kur būs iegādājami Dizaina nodaļas studentu, kā arī diplomandu izstādītie darbi.

«Pieredzes dienas» centrālais notikums ir starptautiski atzītu dizaineru vieslekcijas, kuras no plkst. 14.00 līdz 18.00 notiks akadēmijas 2. korpusā. Ar lekcijām uzstāsies spilgtas dizaina nozares autoritātes: godalgotais flāmu dizaineris, zīmola «Extremis» dibinātājs Dirks Vinants (Dirk Wynants, Beļģija); dizaina uzņēmuma «sieger design» izpilddirektors Kristiāns Zīgers (Christian Sieger, Vācija); dizaina zīmolu «Moroso», «Kettal» un «Kartell» dizainere un arhitekte Patrīcija Urkjola (Patricia Urquiola, Spānija) un viņas partneris Alberto Dzontone (Alberto Zontone, Itālija). Vieslekcijas nodrošina interjera dizaina salons «Xcelsior» un Dirka Vinanta un Kristiāna Zīgera aģents Baltijā «FABaltics», un tās tiks translētas arī tiešraidē uz lielā ekrāna akadēmijas pagalmā.

Savukārt vakarā, plkst. 19.00 gaidāms «PechaKucha» prezentāciju vakars, kurā auditorija tiks iepazīstināta ar labākajiem LMA Dizaina nodaļas diplomandu projektiem, kā arī RTU Arhitektūras fakultātes un RISEBA Arhitektūras un dizaina fakultātes studentu aktuālākajiem pētījumiem un izstrādātajiem dizaina risinājumiem.

«Pieredzes dienas» pasākumi norisināsies akadēmijas telpās Rīgā, Kalpaka bulvārī 13, un ieeja tajos ir bez maksas. Izstāde «Domāts. Darīts» līdz 11. jūlijam skatāma 1. stāva zālē, kur izstādīti 57 diplomdarbi no Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina un Modes mākslas apakšnozarēm. Vairāk par Dizaina diplomandu dienām un «Pieredzes dienu» iespējams uzzināt LMA mājaslapā un «Domāts. Darīts» Facebook lapā.