«Veto magazine» Nº32 vāka foto — Kristīne Madjare

Kad vasara beigusies un ārā kļūst drēgns, vairāk laika atkal sākam pavadīt mājas siltumā. Par mājām un to meklēšanu stāsta žurnāla «Veto» 32. numurs.

Ziņas Fold 1. oktobris, 2014

Mājām veltītajā numurā fotogrāfs un fotožurnāla «Foto Kvartāls» redaktors Arnis Balčus stāsta par to, kā atšķirt fotomākslu no amatieru fotogrāfijas. Savukārt arhitektūras kritiķis, scenogrāfs un veikalnieks Vents Vīnbergs analizē modernisma arhitektūras un sabiedrības mijiedarbību, kā arī skaidro Rīgas brandmūru fenomenu. Berlīnē dzīvojošais mūziķis, mākslinieks un programmētājs Roberts Henke (Robert Henke), kurš 11. oktobrī uzstāsies nepieradinātās mūzikas festivālā «Skaņu Mežs», intervijā atklāj, kā viņa radošajā darbībā noder programmēšanas prasmes un tehniskās zināšanas.

Atšķirīgas māju un piederības izjūtas pētītas sarunās ar izbijušu cietumnieku, ceļotāju, bezpajumtnieku un Latvijā dzīvojošu ārzemnieku, bet fotostāsts par četriem radošiem jauniešiem ļauj ielūkoties viņu pirmajās vai otrajās mājās. Šajā numurā lasāmas arī intervijas ar britu komiķi Bilu Beiliju (Bill Bailey), dzejnieku Henriku Eliasu Zēgneru, postmetāla grupu «Tesa» un citiem. 

Intervijā ar Kasparu Rogu lasītājiem ir iespēja atklāt vēl neiepazītu mūziķa šķautni — viņš stāsta par savu aizraušanos ar kino un par to, kā radās filmas scenārijs, kas nu pārtapis izrādē «Skudru sprints». Avangarda kino krusttēvs Jons Meks (Jonas Mekas) runā par savu bērnību Lietuvā un Antoloģijas filmu arhīva (Anthology Film Archives) attīstības plāniem.

Žurnāla modes lappusēs tverta rudenīgi melanholiska noskaņa, ko iemūžinājusi fotogrāfe Evita Goze. «Veto» 32. numura kolāžu autore ir Londonā dzīvojošā latviešu māksliniece Līga Kitchen, kura attēlos centusies noķert kontrastu starp lielpilsētas atsvešinātību un māju meklējumiem.

Žurnālu «Veto» par 2,12 eiro var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.