Logotips — Anatolijs Vjalihs

Sestdien, 13. decembrī Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī notiks jau trešais «Heyday» pasākums. Šoreiz tajā piedalīsies arhitektūras un dizaina izdevumu redaktore Ieva Zībārte, dizainere Madara Krieviņa un zīmolvede Inese Indāne.

Ziņas Fold 9. decembris, 2014

Projekts «Heyday» izveidots, lai attīstītu radošās industrijas Daugavpilī — iedrošinātu cilvēkus domāt radoši un uzsākt uzņēmējdarbību radošo industriju jomā. Jau veselo gadu «Heyday» komanda pulcina radošo industriju profesionāļus, topošus uzņēmējus un jauniešus, lai tie dalītos pieredzē, diskutētu un dibinātu jaunus kontaktus.

Trešā «Heyday» pasākuma fokusā ir drukātie mediji, kā arī zīmolu izstrāde un attīstība.

«Heyday» programma

Ieva Zībārte

Arhitekte, izstāžu kuratore un žurnāla «Modernists» redaktore Ieva Zībārte runās par drukāto mediju nozīmi un konkurētspēju IT gadsimtā.

Madara Krieviņa

Žurnālu «Modernists» un «Benji Knewman» dizainere Madara Krieviņa pastāstīs par žurnālu dizainu, daloties noderīgos ieteikumos.

Inese Indāne

Zīmolu ligzdas «Matka» vadītāja Inese Indāne stāstīs par zīmolu izveidi. Starp «Matka» radītajiem zīmoliem ir Latgales vēstniecība «Gors», sajūtu dārznieks «Stenders», vērtību apmaiņas vieta Mākslas muzejs «Rīgas Birža», patieso cilvēku uzņēmums «Latvijas Piens» un daudzi citi.

Īsfilmas un žurnāls «Creative Coast»

Pasākumā tiks demonstrētas īsfilmas par amerikāņu ilustratoru Čārliju Hārperu (Charley Harper), vācu industriālo dizaineri Dīteru Rāmsu (Dieter Rams), mākslinieci un grafikas dizaineri Polu Šēru (Paula Scher) no ASV un citas, kā arī būs iespējams saņemt Liepājas radošo industriju žurnālu «Creative Coast».

 

«Heyday» norisināsies 2014. gada 13. decembrī Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē, Daugavpils cietoksnī no plkst. 15.00 līdz 19.00. Ieeja bez maksas. Vairāk par «Heyday» lektoriem un programmu atrodams pasākuma Facebook lapā.

Pasākumu «Heyday» organizē biedrība «D–JUNO» ar Daugavpils Domes, Marka Rotko mākslas centra, FOLD un Daugavpils uzņēmēju atbalstu.