Kolekcija «Vinta». Foto — Arnis Krūmiņš

Mājas tekstila zīmols «Orgamint Home» rada augstvērtīgu gultas veļu un naktstērpus, dabai draudzīgā ražošanas procesā izmantojot tikai organiskus materiālus un pielietojot Latvijā paaudzēs uzkrātās amata zināšanas un meistaru darba prasmes.

Ziņas Ieva Laube 9. februāris, 2015

«Orgamint Home» palagi, spilvendrānas un pārvalki šķiet kā lauku vecmāmiņas pūra lādes dārgumi — nepretenciozi skaisti, naivi romantiski un taupīti īpašiem gadījumiem. To estētika atklājas tīrās līnijās, perlamutra gliemežvāku un ar audumu apvilktās pogās, smalkās Latvijā darinātās mežģīnēs. Mājas tekstila kolekcijas pieejamas gaišos un pasteļtoņos — krēmīgi baltajā, raspodiņu zaļajā, lavandas zilajā, gaiši sārtajā un zemes pelēkajā tonī.

«Orgamint Home» par savu vērtību izvirzījuši ilgtspējīgu produktu radīšanu mūsdienīgai ģimenes dzīves telpai, izmantojot videi draudzīgas ražošanas metodes un ekoloģiskas izcelsmes materiālus. «Orgamint Home» mājas tekstila produkti veidoti no 100% organiskas kokvilnas, lina un bambusa, kuru audzēšanā netiek izmantoti ķīmiskie kopšanas un kultivēšanas līdzekļi, un zīmola produkcija ir sertificēta atbilstoši starptautiskajiem GOTS (Global Organic Textile Standard) principiem. Tādējādi gultasveļa nodrošina veselīgu naktsmieru ķermenim un prātam un ir piemērota arī pašu mazāko ģimenes locekļu lietošanai.

Zīmolam attīstoties un palielinot gultas veļas kolekciju daudzveidību, uzsākta sadarbība ar virsmu un tekstila dizaineri Santu Liepiņu, kas izveidojusi dizainu pirmajai ierobežota skaita bambusa auduma gultas veļas kolekcijai «Ba Boo» ar sietspiedes tehnikā klātām apdrukām. Katra gultas veļas komplekta apdrukas dizains veidots atšķirīgā toņu niansē.