Žurnāla dizains — Madara Krieviņa

Žurnālistes Agneses Kleinas un dizaineres Madaras Krieviņas radītajam grāmatžurnālam «Benji Knewman» iznācis otrais numurs, kas turpina vēstīt par «dzīvi, ko var lasīt». Šajā izdevumā par fotogrāfiju, Rīgas zudušajiem kinoteātriem un modi revolūcijas laikā.

Ziņas Fold 27. aprīlis, 2015

«Benji Knewman» 2. numurā par vadmotīvu kļuvusi fotogrāfija. Leģendārais Latvijas fotogrāfs Gunārs Binde atklātā intervijā stāsta par attiecībām ar modeļiem, aktu fotografēšanu aiz dzelzs priekškara un cenzūru. Pilnīgs pretstats ir žurnāla «The New Yorker» fotogrāfs, ņujorkietis Landons Nordemans (Landon Nordeman), kurš sava vecuma un izcelšanās dēļ nepazīst politisko cenzūru un bauda 150 tūkstošu sekotāju uzmanību Instagram vietnē. Tikmēr krievu rakstnieks Oļegs Sivuns nododas filosofiskām pārdomām par selfijiem un to, kurš no mums visiem īstenībā ir traks.

«Benji Knewman» turpina vēstīt par dzīvi tās ikdienišķajās, sentimentālajās, neaizmirstamajās un cilvēciskajās izpausmēs. Lasiet par neierastu darba piedāvājumu Parīzē, Ukrainas modes dizaineres Mašas Revas (Masha Reva) emocionālo kolekciju, kurā simboliski izstāstīts maidans, britu astronoma Stīva Fosija (Steve Fossey) pārdomām par paša atklāto zvaigzni, kā arī noskaidrojiet, kāpēc teātra režisors Vlads Nastavševs nejūt sevi iederamies ne Sanktpēterburgā, ne Londonā, ne arī īsti Rīgā.

Grāmatžurnāls «Benji Knewman» nopērkams Rīgas veikalos «Paviljons», «Riija», «Modernists», «Manilla», kokteiļbārā «Mākonis» un galerijā «Istaba», kā arī iegādājams internetā. Piegāde Latvijas teritorijā bez maksas.

Rīga izdotais grāmatžurnāls nopērkams arī Ņujorkā, Berlīnē, Amsterdamā, Singapūrā un citviet pasaulē. Otro izdevumu izplata starptautisks distributors, tādēļ jau pavisam drīz «Benji Knewman» pārstāvošo veikalu tīkls krietni paplašināsies.