Vāka ilustrācija — Ksenija Zaķe

Iznācis kultūras un mākslas žurnāla «Veto» 34. numurs, kas pēta cilvēka piecu maņu lomu pasaules izzināšanā, saprašanā un veidošanā.

Ziņas Fold 15. aprīlis, 2015

«Veto» jaunākajā numurā lasāmas intervijas ar fotogrāfu Andreju Strokinu, grupas «Sigma» solistu Jāni Ozoliņu, arhitektu, žurnāla izdevēju un vīnzini Mārtiņu Pīlēnu, animācijas filmu režisoru Esbenu Toftu Jakobsenu (Esben Toft Jacobsen) no Dānijas, mūziķi, režisori un šī numura ilustrāciju autori Kseniju Zaķi un citiem. Žurnāls atklāj arī kuratores, Latvijas Laikmetīgās mākslas centra vadītājas, Rīgas tukšās telpas iedzīvinošā festivāla «Survival Kit» aizsācējas Solvitas Kreses dzīvesstāstu.

Maņām veltītajā numurā rakstnieks Edmunds Frīdvalds apcer spēju saost skaņas, izbijusī pavāre Maņas tante gremdējas atmiņās par padomju kulinārijas tendencēm, un satīrisko tekstu autors Benvenuto stāsta par to, kā jau bērnudārzā viņš caur bailēm un vēmekļiem attīstījis savas maņas līdz pilnībai. Fotogrāfe Kristīne Madjare sagatavojusi fotostāstu, kas kādam liks noskurināties, bet kāda cita maņas patīkami iepriecinās. Par to, cik dažādi darbojas katra cilvēka maņas, uz sarunu aicināti trīs eksperti — mūzikas pazinējs un dīdžejs Uldis Rudaks, kinoloģe Jūlija Bogomolova un antropoloģe Inga Saleniece.

Modes lappušu izveide šoreiz uzticēta stilistei Annai Kustikovai un fotogrāfei Jūlijai Prohorenkovai, bet literatūras sadaļā publicēti rakstnieces un programmētājas Alīnas Cvetkovas īsstāsti.

Žurnālu «Veto» var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, labākajās grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos. «Veto» pieejams arī lasīšanai iPad planšetdatoros. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.