Vāka dizains — Zigmunds Lapsa

Izdevniecības «Mansards» publikācijas atpazīstamas pēc to pievilcīgās grafikas, bet nesen apgāds nolēmis grāmatu vāciņus arī iekustināt un piešķirt tiem balsi.

Ziņas Fold 16. jūlijs, 2015

«Sākot sadarbību ar «Mansardu», diezgan ātri radās sajūta, ka ir daudz lielisku grāmatu, par kurām lasītājiem ne vienmēr izdodas uzzināt vairāk. Ne visi regulāri lasa recenzijas vai iet uz grāmatnīcu šķirstīt grāmatas, bet, paskatoties uz vāku vien, reti var palikt gudrāks, par to kas lasāms iekšlapās. Radās doma par šāda veida mazām filmiņām kā atraktīvu un ašu ieskatu jauniznākušā grāmatā,» stāsta grafikas dizaineris Zigmunds Lapsa.

Video tapis kopā ar dizaineri Simonu Fransuā (Simon François), kurš nodarbojas ar grafikas animēšanu un kopā ar Zigmundu ir strādājis arī pie «Skaņu Meža» animācijām. «Mansarda» pirmā animācija izveidota nesen iznākušajam čehu autora Jaroslava Seiferta dzejas krājumam «Mēŗa stabs / Skūpstu grāmata». Lasījumu veikt piekritis grāmatas atdzejotājs Uldis Bērziņš. Nākotnē plānots izmēģināt dažādus piegājienus, apvienojot audio un vizuālo daļu un vērojot, kā tās mijiedarbojas.