Logotips — Anatolijs Vjalihs

5. augustā plkst. 16.00 Marka Rotko mākslas centrā Daugavpilī norisināsies radošo industriju pasākums «Heyday» ar Agneses Kleinas, Sandija Ruļuka, Marinas Razbežkinas un Krisa Matera piedalīšanos, kā arī īsfilmu skati.

Ziņas Fold 3. augusts, 2015

«Heyday» ir ilgtermiņa projekts, kas radīts, lai veicinātu radošo industriju attīstību Daugavpilī. «Heyday» tiecas kalpot kā efektīva platforma diskusijām un kontaktu dibināšanai, un projekta komanda Daugavpilī regulāri pulcē radošo industriju profesionāļus ar iedvesmojošiem stāstiem ne tikai no Latvijas, bet arī no citām valstīm.

«Heyday» 5. augusta programma

Agnese Kleina

Vizuālā žurnāliste, grāmatžurnāla «Benji Knewman» galvenā redaktore. «Benji Knewman» stāsta par «dzīvi, ko var lasīt» un tiek izplatīts ne vien Latvijā, bet arī Zviedrijā, Vācijā, ASV, Singapūrā, Nīderlandē un citās valstīs.

Marina Razbežkina (Марина Разбежкина, Krievija)

Dokumentālo un aktierfilmu režisore, scenāriste un pasniedzēja. Marina ir Krievijas Kinematogrāfu savienības biedre, Krievijas režisoru ģildes biedre un Krievijas kinoakadēmijas «Nika» locekle. Piedalījusies vairāk nekā 55 starptautiskos un Krievijas kino festivālos un saņēmusi vairāk kā 25 balvas. Marinas dibinātā dokumentālo filmu darbnīca ir viena no populārākām kino skolām Krievijā.

Sandijs Ruļuks

Responsīvu mājas lapu izveides rīka «Froont» līdzdibinātājs. «Froont» ir veidots tiem, kuri vēlas veidot mājaslapas caur vizuālu saskarni, bez koda rakstīšanas. Pašlaik «Froont» rīkam ir virs 100 000 lietotāju.

Kriss Maters (Kris Mathur, ASV)

Reklāmas aģentūras «Backyard Productions» izpildproducents, kura saknes stiepjas Latvijā. TV reklāmu veidošanā specializētās aģentūras klientu sarakstā ir «Chevrolet», «Nike», «Ikea», «Fiat», «MTV», «Hyundai», «Nokia», «Nissan» un citi.

Īsfilmu skate

Plkst. 19.00 Daugavpils cietokšņa 8. bastiona kreisā flanga kazemātā notiks «Young Media Sharks» nometnes Baltijas valstu studentu īsfilmu skate. Programmā iekļautas gan kino nozares jaunpienācēju debijas, gan arī starptautiskai kinoskatītāju komūnai pazīstami darbi.

Īsfilmas «Gonzales» režisors Vents Grīnbaums izmanto absurda komiskumu, veiksmīgi to ietērpjot īsajā stāstā, savukārt režisors Jurijs Skorobogatovs savā trāpīgajā studiju darbā «Pierobeža» ar minimāliem līdzekļiem atklāj asprātīgu stāstu, aizraujot un izklaidējot skatītāju. Trīs īsfilmas — «Ceļā uz mākslu» (rež. Nikita Voronovs), «Olgai» (rež. Haralds Ozols) un «Veidotāji» (rež. Valters Novožilovs, Mārcis Birste) — ieskicē studentu radošās domāšanas amplitūdu no drastiskas nenopietnības līdz apcerīgiem jaunu kinematogrāfisko stilu meklējumiem.

Savukārt divas dokumentālās īsfilmas «No Ticket, No Perfume» (Aino Salmi, 2015) un «Art of Life» (Tiina Haak, Annamari Kenk, 2012) aicina kopā ar to varoņiem doties ceļojumā, mākslu un laimi meklējot.

«Young Media Sharks» studentu īsfilmu programma tapusi sadarbībā ar Latvijas Kultūras Akadēmiju (Latvija), RISEBA (Latvija), Baltic Film and Media School (Igaunija).

 

«Heyday» norisināsies 2015. gada 5. augustā Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē, Daugavpils cietoksnī no plkst. 16.00. Ieeja bez maksas. Pasākuma valodas — angļu un krievu. Vairāk par «Heyday» lektoriem un programmu atrodams pasākuma Facebook lapā.

Pasākumu «Heyday» organizē biedrība «Heyday Latvia» ar «Young Media Sharks», Marka Rotko mākslas centra un Daugavpils uzņēmēju atbalstu.