Attēls no riseba.lv

Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskola (RISEBA) sadarbībā ar Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīklu (LatBAN) un Attīstības finanšu institūciju «Altum» projekta «Business Opportunities for European Young Entrepreneurs» ietvaros izsludina pieteikšanos biznesa projektu konkursam.

Atbalsts Fold 17. septembris, 2015

Konkursa mērķis ir stiprināt studentu un jauno uzņēmēju interesi par uzņēmējdarbību Latvijā, attīstīt prasmes un motivēt jaunos uzņēmējus pārvērst idejas un projektus pilnvērtīgos biznesa plānos un pēcāk arī dzīvotspējīgos Latvijas uzņēmumos. Konkursā aicināti piedalīties Latvijas iedzīvotāji vecumā no 18 gadiem, kuri vēlas izveidot un attīstīt savu uzņēmumu, kura pamatā ir radoša biznesa ideja.

Konkurss noritēs divās kārtās. Pirmajā kārtā no 15. septembra līdz 6. oktobrim konkursa dalībniekiem elektroniski jāiesniedz īss sava biznesa projekta apraksts. Labākie biznesa projektu apraksti nokļūs konkursa otrajā kārtā, kuras ietvaros topošajiem uzņēmējiem līdz 10. decembrim būs iespēja apmeklēt izglītojošus biznesa vadībai veltītus seminārus un saņemt individuālas konsultācijas par veiksmīgu biznesa projektu izstrādi. Biznesa projektus vērtēs pieredzējuši speciālisti no RISEBA, LatBAN un Attīstības finanšu institūcijas «Altum».

Konkursa uzvarētāji iegūs vērtīgas balvas — labāko biznesa projektu ideju un biznesa plānu autoriem tiks sniegta iespēja kvalificēties dalībai «Erasmus for Young Entrepreneurs» programmā, prezentēt savu biznesa ideju investoriem LatBAN priekšatlasē, bet «Altum» sagatavojusi veicināšanas un simpātiju balvas.

Projekts «Business Opportunities for European Young Entrepreneurs» īpaši atbalsta radošo industriju jaunos uzņēmumus, kas strādā reklāmas un mārketinga, arhitektūras, amatniecības, IT, dizaina, filmu, TV, fotogrāfijas, mūzikas, vizuālās mākslas un citās radošajās nozarēs, tomēr pieteikumi tiek pieņemti arī no citu nozaru pārstāvjiem.

Savukārt «Erasmus jaunajiem uzņēmējiem» ir pārrobežu apmaiņas programma, kas sniedz iespēju jaunajiem uzņēmējiem un tiem, kas gatavojas uzsākt uzņēmējdarbību, mācīties no pieredzējušiem ārvalstu uzņēmējiem, dodoties apmaiņas braucienā no viena līdz sešiem mēnešiem uz kādu Eiropas Savienības dalībvalsti. Programma arī sniedz iespēju Latvijas uzņēmējiem, kas darbojas tirgū vairāk kā 3 gadus, dalīties pieredzē un savā kompānijā uzņemt jauno uzņēmēju no kādas citas Eiropas Savienības dalībvalsts.

Plašāka informācija, kā arī biznesa projektu konkursa nolikums un pieteikuma anketa atrodama RISEBA mājaslapā, bet vairāk par programmu «Erasmus jaunajiem uzņēmējiem» iespējams uzzināt šeit.