Foto — «Wig»

Grupas «Prāta Vētra» jaunākā albuma «7 soļi svaiga gaisa» noformējumā studija «Wig» grafiski apspēlējusi līdzsvara tēmu.

Ziņas Fold 18. septembris, 2015

«Nevienam nav jāpaskaidro, kas ir «Prāta Vētra», tāpēc jutāmies īpaši pagodināti, ka grupa vērsās tieši pie mums ar lūgumu izveidot dizainu jaunajam albumam. Jau pēc pirmās skiču prezentācijas jutām abpusēju sinerģiju. Iedvesmoti un entuziasma pārbagāti, turpinājām vizuāli papildināt šī albuma galveno tēmu – līdzsvaru,» stāsta studijas «Wig» grafikas dizaineris Dāvis Vilcāns.

Par līdzsvaru grupa sākusi domāt, ierakstot dziesmas Berlīnē. No viesnīcas loga pavēries skats uz skulptūru — vīrieša figūru, kas balansē uz šauras plaknes. Sākotnēji bijis iecerēts skulptūras bildi likt uz diska vāciņa, taču Dāvis ierosinājis aizrakties dziļāk, atrast idejas būtību. Tā nonākts pie līdzsvara koncepta, kas ilustrēts ar kolāžām, izmantojot izteiktus kontrastus — pilsēta pret mežu, turksnesis pret okeānu, gaiss pret klintīm un tamlīdzīgi. Šur tur ieraugāms arī balansējošais cilvēciņš — galvenais iedvesmas objekts.

Pēc albuma noformējuma pabeigšanas, «Prāta Vētra» aicinājusi «Wig» iesaistīties arī citos aktuālos projektos — albuma otrā singla «Ēdenes dārzs» videoklipa, koncertturnejas «7 soļi svaiga gaisa» videoprojekciju un kampaņas materiālu veidošanā.