«Creative Museum» plānotājs, dizains — «H2E». Foto — Didzis Grodzs

Pat visērtākās mobilās lietotnes un virtuālie kalendāri nav atturējuši cilvēkus no vēlmes izmantot un izdot plānotājus — ar bildēm un burtiem, piezīmēm rokrakstā un papildus — dizaina aksesuāra vērtību. Tā kā pienācis laiks gatavoties nākamajam gadam, piedāvājam izvēlēties kādu no četriem nesen izdotajiem nedēļas plānotājiem dzīves svinētājiem, ideālistiem un estētiem.

Ziņas Veronika Viļuma 21. decembris, 2015

ISSP plānotājs

Starptautiskās fotogrāfijas vasaras skolas ISSP plānotājā (angļu valodā), kurš tiek izdots jau ceturto gadu, atrodami 53 jaunu fotogrāfu darbi, kas aizvadītajā vasarā tapuši Kuldīgā un tās apkārtnē. Šogad vasaras skolā piedalījās 73 fotogrāfi no 24 pasaules valstīm, kā arī 9 jaunieši no Pelčiem un Kuldīgas novada, radot fotosērijas, grāmatas un multimediju darbus. Izdevums tapis sadarbībā ar Kuldīgas novada pašvaldību un «Antalis». Dizaina autori ir ISSP ilggadējie partneri Artis un Rūta Brieži jeb dizaina apvienība «Rabit!!». Plānotāju iespējams iegādāties ISSP mājaslapā, kā arī Latvijas Fotogrāfijas muzejā, «Birojnīcā», veikalos «Riija», «NicePlace Mansards», «Paviljons», «Manilla», «M50» un citviet.

«Creative Museum» plānotājs

Trešo gadu domnīca «Creative Museum» sadarbībā ar dizaina biroju «H2E», reaģējot uz aktuāliem notikumiem, izdevusi koncepta plānotāju. 2016. gada plānotājs radīts laikā, kad vairāki muzeji tikuši restaurēti, kāds pārzīmolots un gatavojas gaidāmajai atklāšanai. Neizceļot vienu no tiem, «Creative Museum» izlēmuši uzburt savu — ideālo muzeju, plānotājā iekļaujot 12 atbilstošus citātus un ilustrācijas. Ar minimāliem izteiksmes līdzekļiem ilustrētā katra citāta būtiskākā ideja atstāj vietu iztēlei. Papīra dabīgās faktūras saspēle ar melnās krāsas zīmējumu piešķir tā kopējam tēlam lakonismu un vieglumu. Plānotāju iespējams iegādāties veikalā «NicePlace Mansards».

Plānotājs «Svinēt dzīvi»

Radošās apvienības «Piparmētra» plānotāja ideja ir dzīves svinēšana. «Negaidīt līdz piektdienai, negaidīt svētkus, negaidīt brīvlaiku vai atvaļinājumu, lai priecātos un atrastu, par ko pateikties,» raksta autores Līga un Rebeka, kuru izdotais plānotājs mudina ar pateicību raudzīties šodienā un ar ticību — rītdienā. Izdevumā iekļauti uzmundrinoši vārdi, gadalaiku ilustrācijas, kā arī katram gadalaikam piemērota kūkas recepte, tā beigās — četras izplēšamas kartītes un kabatiņa. Katru nedēļu papildina kāda cilvēka — dzīves svinētāja stāsts. Plānotājs izdots divās vāku krāsās – pelēkā un piparmētras zaļā, kas gan vairs nav pieejama. Par iegādes iespējām vislabāk sazināties ar autorēm.

«Istaba» dienasgrāmata

Jau kopš 2009. gada mākslas cienītāji par savu plānotāju var izvēlēties galerijas «Istaba» izdoto dienasgrāmatu latviešu un angļu valodā. Tajā atspoguļotas vairāk nekā desmit dažādas mākslas izstādes, kas galerijā notikušas aizvadītajā gadā, katrai no tām atvēlot vairākus atvērumus. Tādējādi dienasgrāmata pilda arī kataloga funkcijas, dokumentējot katru aizvadīto posmu galerijas dzīvē. Klasiskais izdevuma makets palicis nemainīgs kopš pirmā izdošanas gada, lielāku akcentu liekot uz saturu, nevis formu. 2016. gada plānotājā iekļauta arī galerijas «Istaba» 10 gadu jubilejas izstāde un tās 160 dalībnieku darbi. Dienasgrāmatas sastādītāja un māksliniece — Linda Lūse. Dienasgrāmata nopērkama galerijā «Istaba».