Publicitātes foto

19. februārī Liepājā otro gadu pēc kārtas norisināsies radošo industriju konference «Subject: Creativity», kurā par radošumu, inovācijām un uzņēmējdarbības veiksmēm stāstīs dažādu nozaru eksperti gan no Latvijas, gan ārzemēm. Nupat publiskota pilna pasākuma programma un iespējams iepazīties ar runātāju izvēlētajām tēmām.

Ziņas Fold 15. februāris, 2016

Lai iedvesmotu uzdrīkstēties radīt un attīstīt jaunas idejas, konferencē «Subject: Creativity» Liepājā uzstāsies 20 radošo nozaru profesionāļi. Konferences saturs sadalīts četrās savstarpēji saistītās tēmās: identitāte, vieta, robeža un cilvēks. Organizatori informē, ka tajās tiks meklētas atbildes, kā pārkāpt robežu no domāšanas uz darīšanu, kā labas idejas pārvērst komerciāli veiksmīgos produktos, kā pieņemtie lēmumi iespaido mūsu identitāti, kā arī par to, kā sasniegt cilvēku informācijas bagātajā laikmetā. Konferences saturs vērsts uz tādām nozarēm kā arhitektūra, dizains, mūzika, izdevējdarbība, televīzija, radio, interaktīvie mediji, reklāma, kultūras mantojums, izklaide u.c.

Ar runu «Identitāte kā radošuma un ražīguma pamats» pasākumu atklās bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe–Freiberga. Tāpat klausītājiem būs iespēja dzirdēt sociālantropologa un pilsētu pētnieka, Kembridžas universitātes doktora kandidāta Viestura Celmiņa uzstāšanos «Pilsētas smagā roka» un koncertu aģentūras «Positivus Music» vadītāja Ģirta Majora stāstījumu par to, ko izklaides bizness dod pilsētas un reģiona attīstībai. Vairāki runātāji mudinās paraudzīties pāri fiziskām un iedomātām robežām — tās pārvarēt aicinās liepājnieks arhitekts un «UPB Holdings» dibinātājs Uldis Pīlēns, bet atzītā pianista Vestarda Šimkus runas pieteikums ir retorisks jautājums «vai robeža ierobežo?»

Ar veiksmīgas pieredzes stāstiem konferencē dalīsies Latvijā un ārpus tās pazīstami pašmāju uzņēmēji, tostarp «Madara Cosmetics» valdes priekšsēdētāja Lotte Tisenkopfa–Iltnere, «Ērenpreiss Original» vadītājs, velo entuziasts Toms Ērenpreiss un e–grāmatu abonēšanas servisa «Fabula» līdzīpašnieks un biznesa konsultants Dāvids Štēbelis. Savukārt par neveiksmēm, kas atbrīvo, konferencē stāstīs teātra režisore Laura Groza–Ķibere, kura par 2014/15. gada sezonas darbu saņēmusi «Spēlmaņu nakts» gada režisores balvu. Minētie ir tikai daži no runātājiem, un pilns konferences dalībnieku saraksts aplūkojams mājaslapā. Tāpat pasākumā ar atšķirīgām tēmām uzstāsies arī četri ārvalstu runātāji, kuru vidū būs gan neirozinātnes doktore, gan dīdžejs.

 

Konference «Subject: Creativity» notiks 2016. gada 19. februārī koncertzālē «Lielais Dzintars», Radio ielā 8, Liepājā. Pasākuma valoda — latviešu un angļu, ar sinhrono tulkošanu. Konferenci organizē mārketinga un komunikāciju aģentūra «Addiction». Plašāka informācija pieejama mājaslapā.