Publicitātes foto

Piektdien, 15. aprīlī pēc Latvian Art Directors Club (LADC) aicinājuma Rīgā ar lekciju uzstāsies pazīstamais ilustrators, grāmatu autors un profesors Lorenss Zīgens. Viņš sola izrādīt ne tikai savus, bet arī citu darbus, kas iedvesmojuši un radījuši paliekošu iespaidu.

Ziņas Fold 11. aprīlis, 2016

Intervijā medijam «It’s Nice That» Lorenss Zīgens (Lawrence Zeegen) atklājis, ka kritiski uzlūko tos ilustratorus, kuri akli seko trendiem, tā arī neatrodot paši savu ceļu un neizstrādājot savu vizuālo valodu: «Es vienmēr esmu meklējis cilvēkus, kuri rada, nevis atdarina». Šādus, viņaprāt, talantus Zīgens apkopojis, esot līdzautors pirms pāris gadiem izdotajai grāmatai «Fifty Years of Illustration» (apgāds «Laurence King Publishing»), bet citā pazīstamā izdevniecībā «Penguin Books» pērn klajā nākusi viņa grāmata «Ladybird by Design». Tajā savukārt aplūkota un analizēta daļa britu vizuālās vēstures — ikoniskā ilustrēto bērnu grāmatu izdevēja «Ladybird Books» estētika simts gadu griezumā.

Ievērības cienīga ir arī Lorensa Zīgena paša karjera, kas apvieno gan teorētisko, gan praktisko pusi. Paralēli darbam pie grāmatām, viņš bijis pasniedzējs vairākās augstskolās un aktīvi darbojies ilustrācijas laukā. Viņa klientu vidū bijuši lieli starptautiski laikraksti, žurnāli, grāmatu izdevēji, dizaina uzņēmumi un reklāmas aģentūras. Piecus gadus Zīgens kā ilustrators darbojies britu dienas laikrakstā «The Guardian».

Viens no iemesliem, kāpēc Zīgena vārds ir tik pazīstams dizaina aprindās, ir viņa ieguldījums attīstības un pieredzes apmaiņas veicināšanā. Zīgens iesaistījies dažādās organizācijās, tostarp «International Council of Communication Design» un D&AD (iepriekš — British Design and Art Direction), kurās viņš ir valdes loceklis, kā arī sniedz vieslekcijas. Zīgens jau ir uzstājies Austrālijā, Ķīnā, Indijā, Izraēlā, Japānā, Korejā, Lietuvā, Jaunzēlandē, Krievijā, Serbijā, Singapūrā, Dienvidāfrikā, Turcijā un ASV, bet 15. aprīlī iespēja viņu sastapt klātienē būs arī Latvijas auditorijai.

«Lekcijā es parādīšu ne tikai savus darbus, bet arī to, kuri ir mani iedvesmojuši un par kuriem esmu rakstījis. Es runāšu arī par to, cik nozīmīgi ir būt elastīgam un ar atvērtu prātu, kā arī spēt aptvert iespējas, lai karjera virzītos interesantā un reizēm arī negaidītā virzienā,» Lorenss Zīgens ieskicē Rīgā gaidāmās ilustrētās lekcijas «Design: From Sketchbook to Textbook» saturu.

Lorensa Zīgena lekcija angļu valodā notiks 15. aprīlī plkst. 18.00 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Skārņu ielā 10, Rīgā. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lekcijai lūgums pieteikties laicīgi, rakstot Anetei Frankai. Dalība LADC biedriem un partneriem, kā arī Latvijas Mākslas akadēmijas un Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas studentiem un pasniedzējiem (uzrādot apliecību) — bez maksas. Fiziskām personām — 35 eiro, juridiskām — 86 eiro (PVN iekļauts cenā).