Vāka ilustrācija — Roberts Rūrāns

Kultūras žurnāla «Veto» 38. numurs meklē pārsteigumus un pat šoku svešās kultūrās — tālās zemēs, tumšos interneta nostūros, psihiatriskajā klīnikā un, protams, mūzikā. Izdevumā lasāmas intervijas ar mūziķi un komponistu Jēkabu Nīmani, amerikāņu reperi Zebra Katz, spāņu fotogrāfu Mikelu Blasko un citiem.

Ziņas Fold 3. augusts, 2016

Jēkabs Nīmanis intervijā stāsta, kāpēc mākslu nevajag atdalīt no ikdienas, kāpēc ir svarīgi spēt kļūdīties un radīt neveiksmīgus darbus un kāpēc mūziķim simpatizē anarhisti. Savukārt «Indygo» vokālists Mārtiņš Vaters dalās atmiņās par grupas pirmsākumiem un skaidro, kāpēc mūziķiem nepieciešamas radošās nometnes. «Erica Synths» dibinātājs Ģirts Ozoliņš iepazīstina lasītājus ar modulāro sintezatoru specifiku un stāsta par to, kā no elektroniskā konstruktora uztaisīšanas savam dēlam viņš ir nonācis līdz pasaules klases elektronisko mūzikas instrumentu ražošanai. Numurā lasāmas arī intervijas ar eksperimentālās repa mūzikas izpildītāju Zebra Katz no ASV, spāņu fotogrāfu Mikelu Blasko (Mikel Blasco) un mākslinieku Edgaru Gluhovu.

Kultūršoka tēmai veltītā numura diskusijā režisors Dāvis Kaņepe, antropologs un «Kino Bize» saimnieks Māris Prombergs un ceļotāja Madara Muižniece pēta jēdzienu «kultūršoks» un dalās ar savām šoka pieredzēm citās valstīs un vidēs. Vēl lasāmi raksti par pieredzi psihiatriskajā klīnikā, par piedzīvojumiem dažādās interneta iepazīšanās vietnēs, kā arī par viesošanos pie robotu–mūziķu radītāja Vācijā.

Žurnāla literatūras sadaļā lasāmi Andra Kupriša īsstāsti, bet rotaļīgās ilustrācijas un 38. numura vāka attēlu radījis ilustrators Roberts Rūrāns, kurš plašāk pazīstams ar savu zīmējumos ietverto pētījumu par latviešu idiomām.

Žurnālu «Veto» var iegādāties visās preses tirdzniecības vietās, grāmatnīcās un dzīvesstila veikalos, muzejos un izstāžu zālēs. «Veto» top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.