Kafejnīca «Būvlaukums». Foto — Ansis Starks

Šovasar pēc arhitektu biroja «Mailītis A.I.I.M.» projekta Cēsīs izveidotais «Prototipu laukums» ar gaisīgu kafejnīcas paviljonu iezīmē telpiskās pārmaiņas, kas jau drīzā nākotnē sagaida vēsturisko alus brūzi.

Ziņas Evelīna Ozola 22. septembris, 2016

Pavasarī publicējām projektu Cēsu alus brūža pārveidei par zinātnes un mākslas centru, bet pirmie soļi transformācijas virzienā tika sperti jau šovasar, nojaucot mūra sienu starp brūzi un Pils laukumu un agrākajā autostāvvietā iekārtojot publisku ārtelpu. Tās centrā — vasaras kafejnīca «Būvlaukums», kas Latvijas arhitektūrā un gastronomijā ienesusi patīkamu vienkāršību. Demokrātisko interjeru veido masīvi koka baļķi un ažūras metāla sastatnes, bet nelielo ēdienkarti — medījumi un dārzeņi no tuvējās apkārtnes.

Iecerēts, ka jaunizveidotajā prototipu laukumā ik gadu tiks veidots cits paviljons — brūža jaunās arhitektūras tests mērogā 1:1. Šādi eksperimenti ir noderīgi ne vien projekta arhitektiem «Mailītis A.I.I.M.» un pasūtītājam — Vides risinājumu institūtam, bet arī pārvērš brūža pārbūves procesu izklaidējošā un jēgpilnā publiskā pasākumā. Paredzēts, ka prototipu laukums Cēsu Pils laukumā šogad būs atvērts vēl visu oktobri.