Komikss — Rūta Briede

Vēl tikai līdz rītdienai, 29. novembrim, mākslas grāmatu izdevniecības «Neputns» galerijā atvērta šī gada «kuš!» komiksu konkursa izstāde «Absurdais humors». Tajā klātienē apskatāms ne tikai šī gada uzvarētājas dizaineres un ilustratores Rūtas Briedes darbs, bet arī citu dalībnieku veikums.

Ziņas Fold 28. novembris, 2016

Komiksu konkurss ir ikgadējs notikums, kuru Beļģijas dienu laikā Rīgā rīko komiksu žurnāls «kuš!» sadarbībā ar Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameru. Tas tiek rīkots ar mērķi veicināt Latvijas autoru radošo darbību komiksa jomā, veidojot mākslinieciski kvalitatīvu komiksu kultūras vidi Latvijā. Šogad konkurss norisinājās jau ceturto reizi un tajā piedalīties varēja gan profesionāli un pieredzējuši autori, gan mākslas studenti un jaunie talanti. Darbus vērtēja starptautiska žūrija — pagājušā gada konkursa laureāte Līva Kandevica, komiksu māksliniece no Itālijas Kjāra Abastanoti (Chiara Abastanotti), arhitekte un dizainere Liene Jākobsone un «kuš!» redaktors Dāvids Šilters (David Schilter).

Šogad par labāko žūrija atzina Rūtas Briedes komiksu «Frau Apfelhom’s bugi–bugi problema», bet tā autore saņēma 400 eiro prēmiju no Beļģijas–Luksemburgas–Latvijas tirdzniecības kameras. Otrās vietas un 200 eiro naudas balvas ieguvēja ir Rasa Pavilona, bet «Veto Magazine» specbalva tika piešķirta Ancei Kazakai.

Izstādē galerijā «Neputns» iekļauti desmit finālistu komiksi, to autori ir Anita Rupeika, Armīns Ozoliņš, Ernests Kļaviņš un Andrejs Kļaviņš, Ērika Žagare, Ilze Ance Kazaka, Kerija Arne, Liāna Mihailova, Rasa Pavilona, Rūta Briede, Vivianna Maria Stanislavska. Galerijā apskatāmi arī pārējie konkursā iesniegtie darbi.

Konkursa izstāde «Absurdais humors» atvērta līdz 29. novembrim izdevniecības «Neputns» galerijā Tērbatas ielā 49/51, Rīgā. Darba laiks: darba dienās plkst. 10.00–18.00.

 

Rūta Briede — «Frau Apfelhom’s bugi–bugi problema»