2017. gada pavasara–vasaras kolekcija. Foto — Andrejs Strokins

Pēc veiksmīgas piedalīšanās izstādē Japānā un Tokijas modes nedēļā kopā ar Beļģijas modes zīmolu «Lena Lumelsky» pērnā gada nogalē, šobrīd Elīnas Dobeles 2017. gada pavasara–vasaras apavu kolekcija ir pieejama arī Latvijā.

Ziņas Fold 6. februāris, 2017

Veidojot jaunāko, 2017. gada pavasara–vasaras kolekciju, Elīna Dobele iedvesmojusies no ekscentriskām personībām, leģendārām mūziķēm — Pīdžejas Hārvijas (PJ Harvey), Ninas Simonas (Nina Simone), Kortnijas Lovas (Courtney Love), Rošīnas Mērfijas (Roisin Murphy), Sentvinsentas (St. Vincent) un citām. Viņu vārdi atrodami apavu modeļu nosaukumos — Kortnija ir sarkanas augstpapēžu sandales, Rošīna — olīvzaļi zābaciņi, bet Vinsenta — melni platformas zābaki ar sprādzēm. Kurpju dizainā dominē arhitektoniskas formas papēži un platformas, kā arī transformējamas konstrukcijas, pievienojami un noņemami aksesuāri — bārkstis un lentas. Izmantotie materiāli un ādas toņi ir sievišķīgi un spilgti: sarkanais, olīvu zaļais un zilganzaļš krokodilādas reljefs. Jaunās kolekcijas apavu klāstu papildina arī neliela izmēra jostas somiņas dažādās krāsās. Savukārt kolekciju vīriešiem veido klasiski un sportiski tumšu toņu apavi ar reptiļu ādas faktūru.

Jaunās kolekcijas prezentācijas materiālu veidošanu Elīna Dobele uzticējusi profesionāļiem — grafikas dizainu veidojis Zigmunds Lapsa, visu fotogrāfiju autors ir pērnā gada «Foam Talents» konkursa finālists Andrejs Strokins, fotosesijas stila un idejas autors ir Dāvis Dāvids Sakne, bet modele — Alisa Znaroka.