Foto — Pēteris Vīksna

Pērnā gada nogalē grafikas dizainere Madara Krieviņa laida klajā četru šķīvju sēriju ar ilustratores Annas Vaivares zīmējumiem. Nupat tai pievienojies piektais šķīvis ar uzrakstu «Paldies» un zelta maliņu. To papildina bērnu grāmatu autores Luīzes Pastores pasaka.

Ziņas Fold 3. jūlijs, 2017

«Mūsu dēlam Jumim trešais vārds pēc «tēte» un «mamma» bija «paldies», tāpēc bija tikai loģiski tik svarīgu lietu iemūžināt šķīvju otrajā sērijā. Kas jāsaka, kad šķīvis izēsts? Paldies! Lai bērni mācās burtus un labas manieres,» grafikas dizainere Madara Krieviņa stāsta par iedvesmas avotiem jaunajam darbam.

Arī šoreiz katram šķīvim līdzi nāk pasaku grāmatiņa. Otro pasaku ar nosaukumu «Paldies pasaka» sarakstījusi bērnu grāmatu autore, rakstniece Luīze Pastore, kura, pašas vārdiem, «raksta, lai padarītu dzīvi aizraujošāku». Viņa ir 2017. gada Pastariņa prēmijas laureāte, 2016. un 2014. gadā apbalvota ar Latvijas Literatūras gada balvu par labāko oriģinālliteratūras darbu bērniem, bet 2015. gadā ieguvusi Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā. «Paldies pasaka» ir jautrs stāsts par niķīgu zēnu, kurš negrib ēst brokastis, un izsalkušu kaķi, kas labprāt tās notiesā zēna vietā.

Katram «Paldies» porcelāna šķīvim ir īsta zelta maliņa, kas uzvilkta ar roku. Šķīvji apdrukāti Rīgā izturīgajā dekola drukas tehnikā, un to diametrs ir 23 centimetri. Par godu burtveidola «Helvetica» 60. jubilejai, kas tiek atzīmēta šogad, uzrakstam «Paldies» izmantots «Helvetica Regular» 60 punktos.

Šķīvji nopērkami zīmola «Mjau» interneta veikalā ar piegādi Latvijā, kā arī dažās citās Eiropas valstīs.