Publicitātes attēls

Pieteikšanās «Latvian Art Directors Club» (LADC) rīkotajam ikgadējam radošās izcilības festivālam «Adwards 2017» ir pagarināta līdz 17. augustam, savukārt pasākuma kulminācija norisināsies 25. augustā, kad notiks lekcijas un prezentācijas, kā arī noslēguma apbalvošanas ceremonija. Lekcijās uzstāsies desmit lektori no sešām pasaules valstīm.

Ziņas Fold 16. augusts, 2017

Viens no pieprasītākajiem radošajiem direktoriem Lielbritānijā Rodrigo Sobrals (Rodrigo Sobral), Maskavas zīmola aģentūras «DDVB» dibinātājs Dmitrijs Pjoriškovs (Dmitri Pyoryshkov), lielākā Vācijas žurnāla «Süddeutsche Zeitung Magazin» mākslinieks Tomass Kartsolis (Tomass Kartsolis) —  šie un vēl citi profesionāļi no visas pasaules augusta beigās viesosies Latvijā. Viņi kopā ar pašmāju radošākajiem prātiem vērtēs 12. radošās izcilības festivālam «Adwards 2017» iesniegtos Latvijas reklāmistu, grafikas dizaineru, fotogrāfu, režisoru, animatoru un citu radošo nozaru pārstāvju darbus un noteiks labākos. 25. augustā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, «Adwards 2017 talks and stories» konferences ietvaros žūrijas pārstāvji uzstāsies ar īpaši festivālam gatavotām lekcijām.

25. augusts

10.30–11.10

Latvijas Universitātes pasniedzējas un reklāmas aģentūras «DDB Latvia» jaunākās radošās direktores Lienes Bērziņas lekcija «Cilvēcība reklāmā», kas būs veltīta empātijas un cilvēcības nozīmei nozarē. Lekcija norisināsies latviešu valodā.

11.10–11.50

«NotPerfect Riga» radošā direktora Vadima Tkačuka (Vadym Tkachuk) lekcija «Blah Blah Blah», kas atklās to, kā nepazust nebeidzamās sarunās, garlaicīgās sapulcēs, prezentācijās un reklāmas uzdevumos. Lekcija norisināsies krievu valodā.

12.00–12.40

«IDEA Group» radošais direktora Sandija Lūsēna lekcija «Vai sekss reklāmā patiešām pārdod?», kas analizēs, vai jēdziens «sex sells» ir tikai skanīga frāze vai vērā ņemams reklāmas aspekts. Lekcija norisināsies latviešu valodā.

12.40–13.20

Maskavas zīmolvedības aģentūras «DDVB» dibinātāja un līdzīpašnieka Dmitrija Pjoriškova (Dmitri Pyoryshkov) lekcija «Story about the rule–breaker brand or how «DDV» fired away». Lekcijas ietvaros apmeklētāji uzzinās ekskluzīvu informāciju par Krievijā populārākā ātri pagatavojamā ēdina zīmola izveidi un attīstību. Lekcija norisināsies krievu valodā.

14.00–14.40

Digitālā dizaina studijas «Graftik» dibinātāja un radošā direktora Markus Rožkalna lekcija «What I’ve learned from gray clouds», kuras laikā Markus dalīsies ar pieredzi, kā kļūt par dizaineri un uzņēmuma īpašnieku. Lekcija norisināsies angļu valodā.

14.40–15.20

Reklāmas aģentūras «FOLK» (Viļņa) radošā direktora Ignasa Kozlova (Ignas Kozlovas) lekcija. Lekcija norisināsies angļu valodā.

15.30–16.10

«Süddeutsche Zeitung Magazin» (Minhene) radošā direktora Tomasa Kartsolisa (Tomass Kartsolis) lekcija «Why you should judge magazine by its cover». Tajā mākslinieks dalīsies pieredzē žurnāla vāku izstrādē, kas ir uzkrāta ik gadu realizējot 52 žurnāla numurus. Lekcija norisināsies angļu valodā.

16.10–16.50

Radošās aģentūras «Publicis London» (Londona) vecākās tekstu autores Sandras Boldas (Sandra Bold) lekcija «What the deal with gender equality», kas skars ar feminismu un dzimuma līdztiesību saistītas tēmas. Lekcija norisināsies angļu valodā.

17.00–17.40

Režisora Roberta Kuļenko lekcija. Lekcija norisināsies latviešu valodā.

17.40–18.20

Digitālā dizaina studijas «R/GA» (Londona) viceprezidenta un radošā direktora Rodrigo Sobrala (Rodrigo Sobral) lekcija «Disrupting creativity», kas vēstīs par radošās izcilības saglabāšanu pārmaiņu laikā. Lekcija norisināsies angļu valodā.

21.00–23.00

«Adwards 2017» uzvarētāju apbalvošanas pasākums, kas ļaus noskaidrot, kuri pēdējā gada laikā tapušie darbi tiks atzīti par labākajiem un apbalvoti ar dažāda kaluma «Adwards» ordeņiem, kā arī kopīgi atskatīties uz paveikto un to nosvinētu.  Pēc apbalvošanas ceremonijas norisināsies pasākuma neformālā daļa.

Visi «Adwards 2017» pasākumi norisināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, Mūkusalas ielā 3, Rīgā. Ikviens «Adwards 2017 talks and stories» apmeklētājs noslēguma ceremonijā varēs piedalīties bez maksas (uzrādot ieejas karti vai aproci, ko saņems reģistrācijas brīdī). Plašāka informācija par lektoriem, lekciju cenām, pieteikšanos un festivāla programmu pieejama festivāla mājaslapā.