Ilustrācija — FOLD

25. un 26. augustā Lucavsalā, Rīgā, pirmo reizi notiks inovāciju un tehnoloģiskās jaunrades festivāls «iNovuss», kura apmeklētāji varēs smelties jaunas idejas, uzzināt par biznesa atbalsta iespējām, piedalīties diskusijās un sastapt dažādu nozaru ekspertus, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus.

Ziņas Fold 2. augusts, 2017

Apspēlējot Latvijā radīto spēli novusu, kurā spēlētāji izsit elementus no to ierastās kārtības, un vārdu «inovācija», radies pirmā jaunrades festivāla «iNovuss» nosaukums. Festivālu rīko Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un aicina pasākumu apmeklēt gan tiem, kuru ikdiena saistīta ar tehnoloģijām un uzņēmējdarbību, gan citiem interesentiem.

«Festivāls «iNovuss» aicinās «izkāpt no ierastajiem rāmjiem» un rosinās veidot brīvu, radošu, ar pasaules elpu piepildītu vidi, kura ir auglīga gan tiem, kuri tikai plāno būt uzņēmēji, gan tiem, kuri jau ir veiksmīgi savā darbības jomā, bet meklē jaunus izaicinājumus, lai attīstītu savu biznesu,» festivāla ieceri iezīmē LIAA direktors Andris Ozols.

Brīvdabas festivāls «iNovuss» piedāvās plašu programmu «Magnetic Latvia» skatuvē un vairākās tematiskajās teltīs. Uz lielās skatuves ar savu pieredzi dalīsies gan Latvijas uzņēmēji un inovāciju attīstītāji, gan ārvalstu lektori. Centrālās skatuves programmu bagātinās arī Latvijas mūziķu un dīdžeju priekšnesumi.

Festivālā darbosies «Dizaina kupols», kas aicinās piebiedroties visus, kurus interesē radošā uzņēmējdarbība un iespēja uz lietām paskatīties no citas perspektīvas; «Naudas kvartāls», kur pieredzējuši uzņēmēji un finansējuma pārvaldītāji runās par finansējuma lomu, apmeklētāji varēs iepazīt pieejamos finanšu rīkus un piedalīties investīciju sesijā; «23XX», kur centrā būs sieviete kā komandas līderis biznesā, tehnoloģiju un inovāciju jomā; «Smart Cafe», kur neformālā gaisotnē tiks runāts par zinātnes un uzņēmējdarbības sadarbību, ideju īstenošanu un inovatīvu produktu izstrādi, savukārt «Biznesa terase» būs vieta, kurā uzzināt par LIAA sniegto atbalstu, kā arī norunāt tikšanos ar domubiedriem, lai atrastu sadarbības partnerus nākotnes ieceru īstenošanai.

 

Reģistrēties pasākumam, iepazīties ar pilno programmu un aktuālo informāciju iespējams «iNovuss» mājaslapā. Ieeja festivāla ir bez maksas, iepriekš reģistrējoties. Pasākuma valoda — latviešu, angļu.