Foto — Liene Pētersone

Pievēršoties klimata pārmaiņu problemātikai, bērnu apģērbu zīmols «Hebe» radījis 2017.–2018. gada rudens–ziemas kolekciju «Footprint». Turpinot iepriekšējā sezonā aizsākto tematiku, šoreiz tā veltīta globālās sasilšanas skartajiem dzīvniekiem.

Ziņas Fold 29. septembris, 2017

«Arktika sasilst divreiz ātrāk nekā pārējā pasaule, un 2015. gads līdz šim bijis siltākais vēsturē. Klimata pārmaiņas ir pavisam reāls drauds mūsu un visas dzīvās dabas nākotnei, un globālā sasilšana pavisam drīz mūsu pasauli var pārvērst līdz nepazīšanai. Strauji kūstošais Arktikas ledus tūkstošiem dzīvnieku atstāj bez vietas, kur apmesties, baroties un audzināt savas atvases,» skaidro bērnu apģērbu zīmola «Hebe» pārstāvji.

Turpinot iepriekšējā sezonā aizsākto tematiku, «Hebe» aktuālā rudens–ziemas kolekcija «Footprint» veltīta globālās sasilšanas skartajiem dzīvniekiem — polārlāčiem, jūras lauvām, polārlapsām, polārajiem vilkiem un pingvīniem, kas sniega segā, iespējams, pavisam drīz atstās savus pēdējos nospiedumus. Tādēļ kolekcijas tērpus rotā šo dzīvnieku ilustrācijas un uzmanību saistošu saukļu apdrukas.

«Hebe» komanda tic, ka «mums pašiem jārada pārmaiņas, ko vēlamies redzēt, un patiesi par tām jāiestājas, mainot to, kā patērējam un kā dzīvojam, kā uzlūkojam pasauli un ko tai dodam pretī. Tas nepavisam nenozīmē, ka jāslēdz rūpnīcas un radikāli jāatsakās no visām ērtībām, bet gan jāizdara atbildīgākas un gudrākas izvēles, ikdienas darbībās ieviešot kaut nelielas, tomēr ļoti nozīmīgas pārmaiņas.»

«Hebe» ērto un pievilcīgo apģērbu tapšanā netiek nodarīts pāri dabai un cilvēkiem. Visi tērpi tiek ražoti Latvijā, izmantojot organisku, pēc GOTS standartiem sertificētu, kokvilnu, mīlestībā un rūpēs par bērniem vecumā no dzimšanas līdz 14 gadiem. Zīmols iestājas par ētisku un tālredzīgu ražošanu un sadarbojas ar Pasaules Dabas Fonda pārstāvniecību Latvijā.