Publicitātes attēls

Šonedēļ, 12. oktobrī, K. K. fon Stricka villā norisināsies konference «Rīga: Tukša telpa + radošās industrijas = radoša vietrade?». Tajā tiks iztirzāts potenciāls, ko dažādas tukši stāvošu ēku un teritoriju izmantošanas koncepcijas un radošās industrijas var piedāvāt ilgtspējīgai un iedzīvotājiem pievilcīgai pilsētas attīstībai. Iepriekš reģistrējoties, konferenci aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Ziņas Fold 10. oktobris, 2017

Rīgas tukšo telpu un neattīstīto teritoriju izmantošana, sasaistot to ar aktīvu radošo industriju veicināšanu, piedāvā lielu potenciālu pilsētas ekonomiskajai attīstībai, uzskata konferences «Rīga: Tukša telpa + radošās industrijas = radoša vietrade?» organizatori. Minēto apliecina virkne veiksmīgu piemēru Eiropā. Konferencē un nākamās dienas radošajā darbnīcā tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, kā sekmēt un atbalstīt šos procesus, kā panākt, lai cilvēki no citām Latvijas pilsētām un citām valstīm izvēlētos Rīgu par vietu, kur īstenot savas ieceres.

Konference un radošā darbnīca notiek radošās darbības nedēļas «radi!» ietvaros, un ir starptautiska pieredzes apmaiņas platforma, kuras dalībnieki prezentēs un apspriedīs projektu piemērus, kas īstenoti Rīgā un citviet. Dažādu jomu pārstāvji un eksperti piedāvās pārdomas raisošus jauninājumu ieteikumus, apspriedīs izaicinājumus un iespējas. Veiksmīgi piemēri no Latvijas un citām Eiropas valstīm ilustrēs būtisko, īstenojot tukšu telpu un neizmantotu teritoriju izmantošanu radošo industriju, kultūras un pilsoniskās sabiedrības iniciatīvām un aktivitātēm. Savukārt radošajās darbnīcās dalībnieki kopīgi strādās pie Rīgas attīstības stratēģijām.

Konferencē uzstāsies dažādu nozaru profesionāļi no Latvijas, Vācijas, Igaunijas, Dānijas un Francijas. Pasākuma ievadā lokālo ainu atklās Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis, kustības «Free Riga» pārstāvis Mārcis Rubenis un Kultūras ministrijas Radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne. Turpinājumā uzstāsies telpas stratēģis Andreass Krīgers (Andreas Krüger), Orhūsas pašvaldības inovāciju virziena vadītājs Mikels Trolsens (Michael Troalsen), Kamille Vilā (Camille Vilain) no Senetjēnas Mākslas un dizaina augstskola (ESADSE) un citi runātāji.

 

Plašāka informācija par ekspertiem un konferences tēmām apkopota pasākuma programmā. Ieeja konferencē ir bez maksas, taču, tā kā vietu skaits ir ierobežots, organizatori aicina pieteikties konferencei laicīgi, aizpildot reģistrācijas anketu. Pasākuma darba valoda — angļu. Konference notiks 12. oktobrī no plkst. 10.30, K. K. fon Stricka villā, Aristīda Briāna ielā 9, Rīgā.