Publicitātes foto

Pusgadu Teikā darbojas kopstrādes telpa «Teikums», kas ar mūsdienīgiem un funkcionāliem vides risinājumiem priecē gan tās pastāvīgos darbiniekus, gan pasākumu apmeklētājus. Telpu interjeru veidojusi arhitektu biroja «Lauder Architects» komanda, kas par šo darbu šoruden saņēmusi Latvijas Dizaineru savienības augstāko novērtējumu interjera dizaina kategorijā.

Sižeti Veronika Viļuma 27. oktobris, 2017

«Teikums» ir kopā strādāšanas un pasākumu vieta «Hanner» uzņēmumu grupas attīstītajā projektā Jaunā Teika. Tas ietver vairāk nekā 150 darba vietas, kuras izmanto gan individuāli strādājoši profesionāļi, gan uzņēmumi attīstības fāzē. «Kopā strādāšana ir mūsdienu tendence, kas kļūst arvien aktuālāka. Pasaulē «coworking» jeb kopā strādāšanas darba vietu skaits pieaug vidēji par 30% gadā jau vairāk nekā 7 gadus,» stāsta «Teikums» vadītājs Oļegs Ņikitins, uzsverot, ka šo kopstrādes telpu mērķis ir veicināt gan biznesa, gan personīgo izaugsmi. Tas tiek īstenots, rīkojot mācību un biznesa kontaktu veidošanas pasākumus, un ņemts vērā arī, domājot par telpu interjeru.

«Mūsu uzdevums bija radīt modernu, atraktīvu, mājīgu un funkcionālu telpu, kas piesaistītu dažādi domājošus cilvēkus. Tas panākts, veidojot zonas, kurās pielietoti dažādi, ar dabu saistīti motīvi un elementi, kas cilvēkā rada īpašu sajūtu. Konceptuāli pielietoto materiālu mērķis bija iekštelpā radīt sajūtu par ārtelpu, tāpēc publiskās kopstrādes telpas tika veidotas kā ārtelpa, bet biroja telpas pa perimetru — kā iekštelpa,» komentē projekta autori — «Lauder Architects» arhitekti Rita Laudere, Kārlis Lauders un dizaineris Harijs Vucens.

«Teikums» vide radīta, respektējot darbinieku vajadzības — izveidotas atsevišķas darba telpas netraucētai strādāšanai, plaša virtuves un atpūtas zona, lasītava, būdiņas telefona vai Skype sarunām, ierīkoti arī stāvgaldi. Tāpat izveidota pasākumu zāle un sešas atbilstoši iekārtotas dažāda lieluma sapulču telpas. Zonu dalījumu neuzkrītoši, bet skaidri iezīmē atšķirīgi mīkstie grīdas segumi, kas pilda ne tikai estētisku, bet arī praktisku funkciju, nodrošinot patīkamu akustiku. Interjerā izmantoti dažādi sienu apdares materiāli, bet dominējošo pelēko krāsu atsvaidzina dzīvīgi zaļais, zilais un dzeltenais. Virtuvē sēdvietas ierīkotas koka un metāla režģa «namiņos», savukārt atpūtas zonā padomāts par mobilu mēbeļu izvietošanu, kuras var izkārtot atbilstoši situācijai.

«Mūsdienīgs, funkcionāli lieliski pārdomāts telpu apjoms, racionāls un sabalansēts materiālu, kvalitatīvs dizaina produktu pielietojums. Ļoti labi veidota vide, telpu dalījums, kreatīvi risinājumi, veiksmīgs krāsu risinājums,» šādi 600 kvadrātmetru plašo telpu pārvērtības komentējusi Latvijas Dizaineru savienības konkursa «Balva dizainā 2017» žūrija, oktobra sākumā piešķirot «Lauder Architects» komandai Gada balvu Interjera dizaina kategorijā un pirmo vietu Biroju interjera dizaina apakškategorijā.