Publicitātes attēls

Radošās darbības nedēļas «radi!» mērķis ir izcelt pašmāju sasniegumus, kā arī radošo un kultūras industriju potenciālu un mijiedarbību ar citiem sektoriem. Šogad tās centrālie notikumi gaidāmi no 9. līdz 15. oktobrim, bet dažādi ar to saistītie satelītpasākumi Rīgā un reģionos sāksies jau šonedēļ un turpināsies vairāk nekā mēneša garumā.

Ziņas Fold 3. oktobris, 2017

Ikgadējās radošās darbības nedēļas «radi!» organizatori ikvienu interesentu aicina iepazīties ar «radi!2017» notikumu kalendāru un piedalīties gaidāmajās diskusijās, semināros, darbnīcās, domnīcās, konferencēs un citās aktivitātēs.

«radi!2017» galvenie notikumi

Reinholda Šmēlinga konference

Viens no pirmajiem «radi!2017» notikumiem ir ikgadējā «Reinholda Šmēlinga konference — Livable City Forum Riga», kas norisināsies no 4. līdz 6. oktobrim un būs veltīta arhitektūras un pilsētvides pielāgošanai mūsdienīgu zinātnes centru attīstībai. Šī gada galvenā tēma būs «Kā veidot veiksmīgu pilsētu: arhitektūra un pilsētplānošana zināšanu ekonomikā», un konferences lektori dienas gaitā apskatīs tādus zināšanu ekonomikas elementus kā akadēmiskie centri, zināšanu un tehnoloģiju kvartāli un inovācijas sekmējoša pilsētvide.

Diskusija «Dizains un uzņēmējdarbība»

5. oktobrī plkst. 12.00 norisināsies otrā no četrām sarunu cikla diskusijām par dizaina lomu valsts pārvaldībā, uzņēmējdarbībā, izglītībā un valsts reputācijas veidošanā. Šoreiz diskusijas «Dizains un uzņēmējdarbība» dalībnieki runās par dizainu kā stratēģisku rīku uzņēmējdarbībā — gan par dizaina kompetenci dažādu nozaru uzņēmumu attīstībā, gan tautsaimniecības procesu kontekstā valstiskā mērogā. Diskusijā piedalīsies ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un uzņēmējdarbības pārstāvji — Ingmārs Pūķis, Aldis Circenis, Alise Baltgalve un citi.

Vizuālizpratnes nedēļa

No 9. līdz 14. oktobrim gaidāma Latvijas Universitātes otrā Vizuālizpratnes nedēļa, kuras mērķis ir rosināt interesi par vizuālizpratnes nozīmi mūsdienu attēlu pasaulē un, iedvesmojoties no kultūras mantojuma, radīt jaunas idejas un ilgtermiņā paliekošas vērtības. Visas nedēļas garumā katru pēcpusdienu notiks dažādas lekcijas un radošas nodarbības, kas kopumā veidos plašu ieskatu dažādos vizuālizpratnes problemātikas un izglītības procesa kontekstos.

UNESCO nedēļa

No 9. līdz 15. oktobrim «radi!2017» zīmē norisināsies ikgadējā UNESCO nedēļa. Zināšanas par valsts daudzveidīgo dabas un kultūras mantojumu ir nenovērtējams resurss iedvesmai, inovācijām un attīstībai, tādēļ šogad UNESCO nedēļas tēma ir «Kultūras mantojums lietojumā», un tās ietvaros UNESCO Latvijas Nacionālā komisija aicina pievērsties tēmām, kurās ikdienā saskaras materiālais un nemateriālais kultūras mantojums, īpaši izceļot kulinārā mantojuma nozīmi un tā sniegtās iespējas ilgtspējīga tūrisma veicināšanai.

Lekcija par modi un jaunajām tehnoloģijām

Trešdien, 11. oktobrī, Latvijas Mākslas akadēmijas telpās gaidāma izglītojoša lekcija «Mode un jaunās tehnoloģijas — mūsdienu tendences» ar franču ekspertes Klēras Elio (Claire Eliot) piedalīšanos. Inovatīvi tekstilizstrādājumi ir tēma, kuru Radošās darbības nedēļas radi! ietvaros piedāvā aplūkot Francijas institūts, uzaicinot ciemos mākslinieci, lai viņa dalītos savā pieredzē darbā ar interaktīvajiem tekstilizstrādājumiem un savā aizrautībā ar modi un jaunajām tehnoloģijām.

«BalTicket Partnerības un Radošuma forums»

11. oktobrī norisināsies arī «BalTicket Partnerības un Radošuma forums», kas aicina pasākumu organizētājus dalīties zināšanās un pieredzē, kā sasniegt savu mērķauditoriju un efektīvi izmantot digitālā mārketinga iespējas. Foruma laikā tiks skaidrots, kā savu auditoriju sasniegt un pārliecināt informācijas pārbagātības laikmetā, un tajā piedalīsies tādi nozares eksperti kā «Untitled» valdes loceklis Mārcis Gulbis, festivāla «Positivus» rīkotājs Ģirts Majors, digitālā mārketinga eksperts Artūrs Mednis un citi.

Konference par pamestu ēku un radošo industriju attīstības iespējām

12. oktobrī ikviens interesents, iepriekš piesakoties, tiek aicināts apmeklēt konferenci «Rīga: Tukša telpa + Radošās industrijas = Radoša vietrade?» par pamestu ēku un radošo industriju attīstības iespējām. Konference un radošās darbnīcas pulcēs kopā nozares viedokļu līderus, ekspertus, praktiskos darbiniekus, attīstītājus un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjus no Latvijas, Vācijas, Dānijas un Francijas, kuri prot novērtēt tukšu ēku potenciālu un saskatīt teritorijas plānojumu un atbalstu radošām industrijām kā iespēju jaunam sākumam un Rīgas ekonomiskai attīstībai.

 

Pilns Radošās darbības nedēļas pasākumu kalendārs ar plašākiem aprakstiem un pieteikšanās saitēm pieejams «radi!2017» mājaslapā.