Stils — Anita Altmane, foto — Ļena Ņeženceva

Modes zīmola «Talented» sieviešu un vīriešu apģērbu 2017.–2018. gada rudens–ziemas kolekcija sumina amerikāņu lidotājas un feminisma ikonas Amēlijas Erhartas dzīvi un gaumi. Tā ietver gan spilgtus, sievišķīgus volānus, gan atturīgus aviatoru stila elementus.

Ziņas Fold 20. oktobris, 2017

Modes zīmola «Talented» dizainere Indra Komarova stāsta, ka 2017.–2018. gada rudens–ziemas kolekciju iedvesmojusi slavenākā sieviete aviācijā — Amēlija Erharta (Amelia Earhart), pirmā sieviete, kas vienatnē veikusi transatlantisko lidojumu, nekad neapstājās pie paveiktā un turklāt bija apveltīta ar lielisku stila izjūtu. Tādējādi kolekcijā redzamas atsauces uz 1930. gadu modi un vēsturiskajiem lidotāju tērpiem. Tajā apvienota sievišķīga elegance ar Erhartas iecienīto puicisko stilu. Dizaineres Indras Komarovas iemīļotie kokvilnas materiāli aktuālajā kolekcijā papildināti ar zīdu, viskozes krepu un žakardu, savukārt griezumos atgriežas tādai piemirsti silueti kā godē un «banānsvārki». Kolekciju veido kleitas, svārki, blūzes, kā arī vīriešu garderobes elementi — bikses, krekli, virsjakas, un izteiksmīgs aksesuārs — daudzkrāsains zīda lakatiņš stilizētā kamuflāžas rakstā.

Kamēr «Talented» 2017.–2018. gada rudens–ziemas kolekcija skatēs jau izrādīta un šobrīd pieejama veikalā «Paviljons» un zīmola mājaslapā, dizainere Indra Komarova gatavojas prezentēt jauno 2018. gada pavasara–vasaras kolekciju. Tā būs veltīta Latvijas un latviešu dabai, un tiks izrādīta Rīgas modes nedēļas ietvaros 28. oktobrī.