Vāka ilustrācija — Reinis Pētersons

Biedrība «Droši un koši» laidusi klajā Irmas Kalniņas grāmatu «Pie galda», kas draudzīgā veidā iepazīstina bērnus ar etiķetes pirmsākumiem un galda kultūras pamatprincipiem. Svarīga loma grāmatā ir Reiņa Pētersona košajām ilustrācijām, kuras palīdz uztvert izdevumā apkopotās pamācības un faktus. Grāmata paredzēta bērniem vecumā no 7 līdz 13 gadiem, un tā ir pieejama gan latviešu, gan krievu valodā.

Ziņas Fold 3. janvāris, 2018

Grāmata «Pie galda» ir ceļvedis visai ģimenei par labas uzvedības pamatprincipiem un sabiedrībā izkoptām tradīcijām. Bērniem tiek sniegti visai dzīvei vērtīgi padomi par labām manierēm un galda kultūru. Grāmatas autore Irma Kalniņa aicina aizdomāties par dažādām situācijām, kas var gadīties pie galda un ar vieglu humora devu dod iespējamos risinājumus.

Izlasot grāmatu un izpētot košās Reiņa Pētersona ilustrācijas, bērni varēs pareizi uzklāt galdu, tikt galā ar sarežģītiem ēdieniem un zinās labas uzvedības noteikumus restorānā vai viesībās.  Izdevēji, biedrība «Droši un koši», norāda, ka vislielākā šīs grāmatas vērtība atklāsies tad, ja tajā sniegtās zināšanas vecāki apgūs kopā ar bērniem, būs viņiem par paraugu un laba uzvedība pie galda kļūs par ģimenes ikdienu. «Droši un koši» piedāvā iegādāties arī atklātnīšu komplektu ar Pētersona grāmatas ilustrācijām.

Grāmata skaidro ēšanas un galda kultūras vēsturi, galda piederumu lietošanu, atklāj, kas ir etiķete, un sniedz padomus, kā izvairīties no neērtām situācijām viesībās un pareizi baudīt vakariņas restorānā, kā arī citus interesantus faktus.

Grāmatas autore Irma Kalniņa ir atzīta starptautiska mēroga eksperte profesionālās etiķetes, komunikācijas un protokola jautājumos. Vairākkārt izglītojusies un papildinājusi savas zināšanas ārzemēs, Kalniņa atgriezusies Latvijā un nu jau 17 gadus vada apmācības par labām manierēm un biznesa etiķetes principiem.

«Sapratne par to, kā rīkoties konkrētā situācijā, kā veidot attiecības ar cilvēkiem, kā risināt problēmas un gūt pārliecību par ikdienišķām prasmēm, veido bērna personību un ietekmē viņa ētikas un morāles vērtības, labas uzvedības un komunikācijas principus ne tikai ģimenē, bet arī sabiedrībā,» norāda Kalniņa, uzsverot, ka jaunā grāmata ir viņas dāvana Latvijas simtgadei un bērniem Latvijā.

Grāmatu «Pie galda» izdevusi biedrība «Droši un koši», kas izstrādā izglītojoša satura grāmatas bērniem, saprotamā veidā palīdzot apgūt nedaudz sarežģītas lietas. Biedrība izdevusi grāmatas, kas stāsta par Latvijas māksliniekiem, popularizē folkloras mantojumu, kā arī atraktīvā veidā palīdz iepazīt mūsdienu sabiedrībā aktuālus jautājumus.

Grāmatu «Pie galda» latviešu un krievu valodā iespējams iegādāties «Droši un koši» mājaslapā.