Foto — Jūlija Prohorenkova

Peldkostīmu, apakšveļas un aksesuāru zīmols «Collar» nācis klajā ar jauno, 2018. gada vasaras kolekciju «Illuminate». Tā radīta, iedvesmojoties no mākslinieka Deivida Hoknija ainavām, apspēlējot viņa izteikti ekspresīvo gleznošanas manieri un drosmīgo rotaļāšanos ar krāsu.

Ziņas Fold 26. aprīlis, 2018

Zīmola «Collar» jaunākās kolekcijas peldkostīmus klāj apdrukas, kas radītas, pētot gaismu tās ikdienas ritējumā. Tās atsaucas uz konkrētu dienas stundu — saullēktu, sauli zenītā, saulrietu un mēnesgaismu. Turpretī apakšveļai izvēlēta krāsu tonalitāte, kas raksturīga dūmakai un virs ūdens virmojošam tvaikam. «Illuminate» kolekcijā pētīts piejūras klimats; tās dizaina autore ir Monta Apsāne.

Kolekcijas tērpus raksturo tīras, askētiskas formas un sulīgas, krāsainas apdrukas. Piegriezumā ieviestas «Collar» dizainā nebijušas detaļas — auklas, kuras iespējams sasiet gan klasiski, gan netradicionālāk, tādējādi izjaucot vecos un radot jaunus siluetus.

Zīmola pārstāve Ieva Laube uzsver, ka visās kolekcijās «Collar» cenšas ietērpt personību nevis noteiktu ķermeņa tipu, aicinot sievietes iemīlēt savu ādu, būtību un šķietamās nepilnības. Laikā, kad sievietes ķermenis pārāk bieži tiek nostādīts seksuālā kontekstā, «Collar» turpina meklēt apslēpto intimitāti.