Publicitātes attēls

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas «Kultūra» ietvaros no 23. jūlija līdz 22. augustam varēs pieteikties finansiālam atbalstam radošiem braucieniem.

Atbalsts Fold 18. jūlijs, 2018

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma «Kultūra» atbalsta profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku radošos braucienus, mākslinieku rezidences un īstermiņa un ilgtermiņa sadarbības tīklu izveidi. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei. Šo programmu kopīgi finansē Ziemeļvalstis un Baltijas valstis, un to administrē Ziemeļvalstu Kultūras punkts Somijā.

No 2018. gada 23. jūlija mobilitātes programmā «Kultūra» ir atvērta pieteikšanās finansiālam atbalstam radošiem braucieniem (mobility funding). Pieteikumus var iesniegt profesionāli mākslinieki un citu radošo profesiju pārstāvji visās mākslas un kultūras jomās, tostarp autori, tulkotāji, kuratori, producenti, kultūras redaktori, pētnieki un citi.

Uz finansējumu var pretendēt gan individuāli ceļotāji, kas dzīvo Baltijas un Ziemeļvalstīs, gan nelielas grupas (līdz 6 personām), ja visi grupas dalībnieki dodas uz vienu un to pašu galamērķi no viena un tā paša punkta vienā un tajā pašā laikā. Finansējums netiek piešķirts valsts ierēdņiem un organizācijām un studentiem. Mobilitātes programma ir saistoša Baltijas un Ziemeļu reģiona valstu (Dānija, Somija, Fēru salas, Grenlande, Islande, Norvēģija, Zviedrija un Ālandu salas) rezidentiem.

Piešķirtā granta apjoms tiek aprēķināts atbilstoši vidējām uzturēšanās un ceļošanas izmaksām katrā valstī. Agrākais iespējamais brauciena datums ir divi mēneši pēc pieteikšanās termiņa beigām, tātad ne agrāk par 22. oktobri.

Plašāku informāciju par mobilitātes programmu un pieteikuma formu iespējams atrast Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā. Pieteikšanās atvērta no 23. jūlija līdz šī gada 22. augusta plkst. 15.59 (pēc Latvijas laika).

Pretendenti no Latvijas jautājumu gadījumā aicināti sazināties ar Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā kultūras padomnieci Gintu Tropu, rakstot uz e–pastu vai zvanot uz tālruni 26362558.