Publicitātes attēls

Pieteikšanās «Latvian Art Directors Club» (LADC) rīkotajam ikgadējam radošās izcilības festivālam «Adwards 2018» ir pagarināta līdz 17. augustam, savukārt pasākuma kulminācija norisināsies 31. augustā, kad notiks lekcijas un prezentācijas, kā arī noslēguma apbalvošanas ceremonija. «Adwards 2018 talks and stories» lekcijās uzstāsies deviņi lektori no piecām pasaules valstīm, bet vēl pirms tam, 22. augustā, interesenti aicināti apmeklēt radošā direktora, autora Deiva Trota uzstāšanos.

Ziņas Fold 17. augusts, 2018

Pieredzējušais, daudzkārt apbalvotais reklāmas profesionālis Marko Kremona (Marco Cremona), «Acne» radošais direktors un režisors Tomijs Karlsons (Tommy Carlsson), reklāmas aģentūras «Publicis Italy» vadošais tekstu autors Džeimss Endrjū (James Andrews) — šie un vēl citi profesionāļi no visas pasaules augusta beigās viesosies Latvijā. Viņi kopā ar pašmāju radošākajiem prātiem vērtēs 13. radošās izcilības festivālam «Adwards 2018» iesniegtos Latvijas reklāmistu, grafikas dizaineru, fotogrāfu, režisoru, animatoru un citu radošo nozaru pārstāvju darbus un noteiks labākos. 31. augustā viesnīcas «Radisson Blu Latvija» konferenču zālē notiks arī ikgadējā konference «Adwards talks and stories», kuras ietvaros žūrijas pārstāvji uzstāsies ar īpaši festivālam gatavotām lekcijām.

22. augusts

Jau rakstījām, ka, ievadot «Adwards» pasākumu programmu, 22. augustā ar lekciju Rīgā uzstāsies leģendārais radošais direktors Deivs Trots (Dave Trott) no Lielbritānijas. Trots var lepoties ar vairāk nekā 40 gadu pieredzi reklāmas industrijā, kā arī prestižās dizaineru un māksliniecisko direktoru apvienības «D&AD» apbalvojumu par mūža ieguldījumu šajā nozarē.

Ieeja Deiva Trota lekcijā LADC biedriem ir bez maksas, citiem interesentiem — 70 eiro. Darba valoda — angļu. Pasākums notiks 22. augustā plkst. 14.00 VEF kvartāla kamerzālē, Ieriķu ielā 5a, Rīgā. Plašāka informācija pieejama šeit.

31. augusts

10.00–10.40

Dizainera, digitālās aģentūras «Cube» mākslinieciskā direktora Kristapa Šteimaņa lekcija «Being Master of None» par to, kā nezināt visu iespējamo un izdzīvot. Lekcija notiks latviešu valodā.

10.40–11.20

Radošās digitālo pakalpojumu aģentūras «MediaMonks» (Amsterdama) vadošās dizaineres Līvas Grīnbergas lekcija «The Rollercoaster of Designing for Big Brands». Līva stāstīs par priekšrocībām un izaicinājumiem, strādājot ar globāla līmeņa klientiem, un savu darbu aģentūrā. Lekcija notiks angļu valodā.

11.40–12.20

«McCann Bucharest» radošā direktora Kostina Bogdana (Costin Bogdan) lekcija «Whatever Hurts Your Ego». Bogdans ir reklāmas tekstu autors, kurš pērn kļuvis par Rumānijas «Art Directors Club» viceprezidentu. Lekcija notiks angļu valodā.

12.20–13.00

Reklāmas aģentūras «Vuca» radošā direktora Dmitrija Dobrovoļska lekcija «Staying Alive» angļu valodā. Lekcijā Dmitrijs stāstīs par savu pieredzi, strādājot reklāmā, un atklās, kāpēc mums vairāk vajadzētu baidīties no mums pašiem, nevis robotiem.

13.50–14.30

Reklāmas aģentūras «DDB Latvia» tekstu autora Reiņa Pizika lekcija «A, kur jāsmejas?» latviešu valodā.

14.30–15.10

«Acne» (Stokholma) radošā direktora Tomija Karlsona lekcija «The Power of Fun» angļu valodā, veltīta Zviedrijas «radošajai revolūcijai».

15.30–16.10

Zīmolu dizaina studijas «Overpriced» vadošā dizainera un partnera Aigara Mamja lekcija «Nopietnība un spēle dizainā» latviešu valodā, kurā Aigars atklās, kā radīt dizainu, balansējot starp kārtību un haosu.

16.10–16.50

Mūzikas un reklāmas video režisora Jurgstulajstus (Papa Chi) lekcija «Vai tev ir, ko teikt vai nav, ko teikt?» latviešu valodā — pārdomas par saturu un formu.

16.50–17.30

Milānas reklāmas aģentūras «Publicis Italy» vadošā tekstu autora Džeimsa Endrjū lekcija «That Scares the Hell out of Me!» angļu valodā.

 

31. augusta vakarā sekos «Adwards 2018» uzvarētāju apbalvošanas pasākums, kas ļaus noskaidrot, kuri pēdējā gada laikā tapušie darbi tiks atzīti par labākajiem un apbalvoti ar dažāda kaluma «Adwards» ordeņiem, kā arī kopīgi atskatīties uz paveikto un to nosvinētu.

Visi «Adwards 2018» pasākumi norisināsies viesnīcā «Radisson Blu Latvija», Elizabetes ielā 55, Rīgā. Plašāka informācija par lektoriem, lekciju cenām, pieteikšanos un festivāla programmu pieejama festivāla mājaslapā.