Šogad Latvijā jau sesto reizi tiek organizēts starptautiskais jauno uzņēmēju konkurss «Creative Business Cup», kura laikā žūrija noteiks pašmāju inovatīvāko uzņēmumu, kas rudenī pārstāvēs valsti konkursa finālā Kopenhāgenā Starptautiskās Uzņēmējdarbības nedēļas («Global Entrepreneurship Week») laikā. Izvērtējot šī gada pieteikumus, nacionālajā atlasē ir izvēlēti 20 spēcīgākie Latvijas pusfinālisti, kas jau šonedēļ turpinās cīņu par vietu finālā.

Ziņas Fold 20. augusts, 2018

Šī gada «Creative Business Cup»  pusfinālistu sarakstā ir ierindojušies jaunuzņēmumi «Aerones», «BlindArt», «CakeHR», «CastPrint», «CENOS», «CheeksUp», «Ette Tete», «Gamechanger Audio», «Glass Point Studio», «InEx Cosmetics», «InLable», «Labie Koki konstruē», «Nytonn», «On board», «Polar», «Safe Stable», «Spectrum V», «STUM», «XOreserach» un «YouPlayDo», pārsteidzot žūriju ar radošām idejām, sākot ar inovatīvām zobupastas kapsulām un progresīvām personālatlases programmatūrām un beidzot ar droniem un mākslīgā intelekta risinājumiem.

No visiem saņemtajiem pieteikumiem, izvērtējot katra uzņēmuma spēju izstrādāt radošu un inovatīvu produktu un jaunuzņēmuma darbības potenciālu starptautiskā mērogā, kā arī tā biznesa idejas tirgus potenciālu un ilgtspēju, nacionālā žūrija ir izvēlējusies 20 spēcīgākos pusfinālistus, kas šo trešdien, 22. augustā, prezentēs savas biznesa idejas klātienē kopstrādes telpās «Teikums», Gustava Zemgala gatvē 78. Līdz 21. augustam interesentiem vēl ir iespēja apmeklēt šo bezmaksas pasākumu, reģistrējoties Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) mājaslapā. Pasākumā ar pieredzes stāstu «7 dzīvnieki, kas ir gudrāki par tevi. «Sonarworks» padomi un pieredzes stāsti» piedalīsies arī uzņēmējs Gints Mednis.

Izvērtējot 20 pusfinālistu prezentācijas, pasākuma izskaņā žūrija izvēlēsies piecus daudzsološākos kandidātus, kas šoruden turpinās dalību konkursa nākamajā kārtā un cīnīsies par nacionālā uzvarētāja titulu, lai jau novembrī pierādītu sevi starptautiskajā finālā Kopenhāgenā un pretendētu uz galveno balvu — 15 000 eiro. Pieredzes gūšanai uz Kopenhāgenu varēs doties arī otrās un trešās vietas ieguvēji. Papildu tam konkursa ietvaros oktobrī Rīgā norisināsies «Baltic Sea Region» meistarklase un konkurss, kurā piedalīsies  nacionālie uzvarētāji no 10 Baltijas jūras reģiona valstīm.

«Creative Business Cup» ir globāla mēroga iniciatīva, kuras centrā jau tradicionāli ir radošās uzņēmējdarbības un inovāciju stiprināšana. Konkursa mērķis ir atbalstīt inovatīvas idejas un veicināt to attīstību, pulcējot uzņēmējus no vairāk nekā 70 valstīm visā pasaulē.

«Konkursa finālā pulcējas investori, radošie uzņēmēji un radošo industriju eksperti no visas pasaules. Līdz ar to tā ir lieliska iespēja Latvijas pārstāvjiem parādīt savas inovatīvās idejas visai pasaulei. Konkursa laikā uzņēmēji var ne tikai iegūt naudas balvu, bet arī piesaistīt potenciālos investorus un gūt vērtīgus kontaktus, kas var palīdzēt idejas straujākai attīstībai. Šogad ir pieteiktas ļoti labas idejas, tāpēc domāju, ka žūrijai nebūs viegls darbs, lai noteiktu, kura no tām būs ar lielāko potenciālu gūt panākumus arī globālā konkursa finālā,» atzīst LIAA Radošo industriju inkubatora vadītāja un CBC Latvijas nacionālā pusfināla žūrijas pārstāve Liene Pērkone.

Šogad nacionālās žūrijas sastāvā ir 2016. gada projekta dalībniece un uzņēmuma «Vividly» dibinātāja Gunita Kuļikovska, «Jauno uzņēmēju centrs» valdes loceklis Aivars Timofejevs, Kultūras ministrijas radošo industriju nodaļas vadītāja Lilita Sparāne, LIAA Radošo industriju inkubatora vadītāja Liene Pērkone, Dānijas Kultūras institūta vadītājs Saimons Holmbergs un «Creamfinance» valdes loceklis Dāvis Barons.