Publicitātes foto

Jau četrpadsmito gadu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) rīko konkursu «Eksporta un inovācijas balva 2018» ar mērķi izcelt un apbalvot veiksmīgākos Latvijas eksporta un inovāciju sasniegumus. Pieteikties dalībai vai ieteikt uzņēmumus izvērtēšanai četrās kategorijās iespējams līdz 30. septembrim.

Ziņas Fold 29. augusts, 2018

«Mūsu ražotāji spēj iekarot pasauli, kļūt par nozares līderiem, iekļūt jaunos tirgos un radīt produktus, par kuriem cīnās augstākā līmeņa pasaules vadošie uzņēmumi,» pārliecināti konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2018» organizatoru, LIAA, pārstāvji. Uzņēmēji, kuriem labi veicies eksportā vai kuri pašmāju tirgū ieviesuši inovatīvus, alternatīvus risinājumus importa precēm, aicināti pārbaudīt spēkus konkursā, kas var kļūt par jaunu atspēriena punktu turpmākajām iecerēm un sasniegumiem.

Konkursā var pieteikties četrās kategorijās: «Eksportspējīgākais komersants» lielo, vidējo un mazo komercsabiedrību grupās, «Importa aizstājējprodukts», «Inovatīvākais produkts» un «Rūpnieciskais dizains».

Uzņēmēji var pieteikt produktus un pakalpojumus konkursam vairākās kategorijās vienlaikus, par katru iesniedzot atsevišķu pieteikumu. Tāpat gaidīti ir arī preču vai pakalpojuma patērētāju ieteikumi par uzņēmumiem, kuriem vajadzētu izmēģināt veiksmi konkursā.

Piedaloties konkursā, uzņēmums gūs iespēju saņemt naudas balvu darījuma braucienu apmaksai vai reklāmas laukumu kādā no LIAA izdevumiem, kā arī tiesības izmantot «Eksporta un inovācijas balvas 2018» laureāta zīmi savos mārketinga materiālos un uz produkta iepakojuma.

Konkursa pretendentu vērtēšana notiks divās kārtās. Pirmajā kārtā žūrijas komisija vērtēs uzņēmēju sniegto informāciju pieteikuma anketās. Otrajai kārtai izvirzītos uzņēmumus žūrijas komisija apmeklēs klātienē.

Titula «Eksporta čempions» pretendentus žūrijas komisija izvirzīs no Latvijas lielāko eksportētāju vidus, pamatojoties uz eksporta datiem un ieguldījumu ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā. Šo balvu pasniegs pasākuma patrons Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Konkursa «Eksporta un inovācijas balva 2018» laureāti tiks paziņoti svinīgā apbalvošanas ceremonijā 2018. gada 13. decembrī plkst. 19.00 mākslas telpā «Zuzeum».

Līdz šim konkursa ietvaros pasniegti vairāk nekā 350 apbalvojumi un atzinības raksti Latvijas labākajiem un inovatīvākajiem komersantiem. Konkursa dalībnieku vidū pārstāvētas visas galvenās Latvijas eksporta nozares — kokrūpniecība, mēbeļu ražošana, metālapstrāde un mašīnbūve, elektronikas un elektrotehnikas ražošana, vieglā rūpniecība, poligrāfija, būvmateriālu ražošana, pārtikas produktu ražošana, tekstilrūpniecība, ķīmiskā un farmaceitiskā ražošana, dizaina preču ražošana, kā arī informācijas tehnoloģiju u.c. pakalpojumi.

 

Uzzināt vairāk, apskatīt konkursa laureātu sarakstu un reģistrēties iespējams konkursa mājaslapā līdz 30. septembrim. Dalība konkursā ir bez maksas.