Publicitātes foto

Jaunā rotu dizainere Una Mikuda radījusi kolekciju «Inside out», kas līdz 20. septembrim apskatāma dizaina konceptveikalā «BOLD». Kolekcija veidota kā savdabīga un personiska autores dienasgrāmata, kurā katra rotaslieta simbolizē kādu tās lappusi.

Ziņas Fold 29. augusts, 2018

Dizaineres Unas Mikudas rotu kolekcijas «Inside out» centrā ir teksts. Tas izmantots kā galvenais vizuālās izteiksmes līdzeklis, un katra rota ir kā atsevišķa dienasgrāmatas lappuse, kurā dažādās izpausmēs atklājas septiņas atšķirīgas emocijas. Darbos izmantotie citāti, kompozīcijas elementi un simboli vēsta par nereti nepamatotām autores sajūtām — trausluma brīžiem, bailēm, vilšanos, neticību sev, kā arī atklāj cilvēciskus noslēpumus, nemitīgu atkārtošanos un vēlmi pēc miera.

Laikmetīgās rotas veidotas gan no labi pazīstamiem materiāliem, piemēram, sudraba un vara, gan netradicionāliem materiāliem jauktās tehnikās, kombinējot metālus ar papīru, sintētisku auklu un izmantojot ūdens emulsiju. Tomēr par spīti eksperimentālajai pieejai rotu izgatavošanā, Unas Mikudas rotaslietas ir absolūti funkcionālas.

Una Mikuda 2018. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Dizaina nodaļas maģistrantūru un kļuvusi par Borisa un Ināras Teterevu Fonda stipendiāti. Ar saviem darbiem jaunā māksliniece piedalījusies starptautiskos projektos un izstādēs. Līdz 20. septembrim Unas Mikudas izstāde «Inside out» bez maksas apskatāma dizaina konceptveikalā «BOLD», Tērbatas ielā 45a, Rīgā.