Publicitātes foto

Izdevniecībā «Liels un mazs» klajā nācis otrais Laura Gundara garstāsts bērniem — «Vaļa balss», kurā autors rotaļīgā un aizraujošā veidā iepazīstina jaunākos lasītājus ar vēlēšanām. Grāmatu ilustrējusi Anete Melece, un tās atvēršana notiks 13. Saeimas vēlēšanu dienā, 6. oktobrī plkst. 11.00 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Ziņas Fold 27. septembris, 2018

«Liels un mazs» izdotajā grāmatā «Vaļa balss» lasītāji atkal satiks sērijas pirmajā daļā «Sveiks, Vali!» iepazītos tēlus: žiperīgo meiteni Spindzeli, viņas vecākus un kautrīgo vectēvu Vali. Mazajai Spindzelei šķiet, ka vecāki pārāk nenopietni attiecas pret vēlēšanām, tāpēc dienu pirms lielā notikuma viņa izspēlē viltīgu plānu — ieslēdz ģimeni dzīvoklī, bet vienīgo atslēgu izmet pa logu. Lai durvis atslēgtu, ģimenei kā īstās vēlēšanās jāievēl atbildīgais, kam viņi uzticēs atrisināt sarežģīto situāciju. Tomēr negaidīti sižeta pavērsieni situāciju uz brīdi padara pavisam saspringtu un draudīgu.

Sērijas pirmo grāmatu «Sveiks, Vali!» izdevniecība «Liels un mazs» izdeva 2017. gadā, un tā jau tulkota vāciski un krieviski, bet rakstnieks Lauris Gundars par grāmatu saņēmis Jāņa Baltvilka balvu bērnu literatūrā. Arī sērijas turpinājumā «Vaļa balss» Gundars turpina risināt un skaidrot bērniem nozīmīgus un sarežģītus sociālus jautājumus, tomēr nopietno tēmu ietērpj aizraujošā un dinamiskā piedzīvojumu stāsta sižetā.

Grāmatas ilustratore ir Šveicē dzīvojošā latviešu māksliniece Anete Melece, kuras ar flomāsteriem veidotās ilustrācijas izceļas ar asprātību un sīkām, trāpīgām ikdienas dzīves detaļām, kas novērotas Rīgas pilsētvidē. Izdevuma dizaina autors ir Artis Briedis.

Interesenti aicināti apmeklēt grāmatas atklāšanas svētkus 6. oktobrī — vēlēšanu dienā — Latvijas Nacionālajā bibliotēkā pulksten 11.00. Pasākumā notiks tikšanās ar grāmatas autoru Lauri Gundaru, radošas aktivitātes, savukārt vēlētāja vecumu sasniegušie šeit varēs arī piedalīties Saeimas vēlēšanās — Gaismas pilī atradīsies vēlēšanu iecirknis.

«Vaļa balss» izdota ar Valsts kultūrkapitāla fonda un Rīgas domes atbalstu.

Grāmatu «Vaļa balss» iespējams iegādāties izdevniecības «Liels un mazs» birojā Tērbatas ielā 49/51–12, Rīgā un mājaslapā, kā arī lielākajās grāmatnīcās, galerijā «Istaba», veikalā «M50», kultūrpreču mājā «NicePlace telpa», grāmatnīcā «Mr Page» un citur.