Foto — Juness Klušs (Younès Klouche)

Modes dizaineres Lauras Šilinskas zīmols «senscommon» sadarbībā ar Japānas tekstilinženieriem «Uchino» radījis atturīga dizaina apģērbu līniju «on–journey wear», kas īpaši pielāgota valkāšanai ceļā.

Ziņas Fold 24. septembris, 2018

«senscommon» īpašu uzmanību pievērš audumam, ļaujot no tā īpašībām izrietēt apģērba funkcijai un dizainam. Ekskluzīvas sadarbības rezultātā «senscommon» izmanto «Uchino» radītu inovatīvu tekstilmateriālu, kura sastāvā ir aktīvā ogle. Ogles pulveris no Japānā augošā Ubame oša tiek iemīcīts kokvilnas un viskozes šķiedrā pirms aušanas, piešķirot audumam pašattīrošas, antibakteriālas un aromātus novērsošas īpašības  — mitrums un vides elementi tiek uzsūkti un izdalīti caur ogles porām. Baltās ogles pulveri ēdiena gatavošanā, medicīnā un skaistumkopšanā Japānā izmanto jau kopš 17. gadsimta, taču aktīvo ogli saturošs apģērbs ir inovācija, ko «senscommon» kopā ar «Uchino» sasaistījuši tieši ar ceļošanu.

«on–journey wear» apģērbu līnijas klasiskās vīriešu garderobes ikonas adaptē, pielāgojot piegriezumu un detaļas. Apģērbiem ir noapaļoti silueti, ietilpīgas kabatas un šim materiālam atbilstošas apdares, kas padara to izturīgāku. Auduma izturīgais un viegli raupjais eksterjers savienojumā ar mīksto iekšpusi ļauj tam funkcionēt kā otrajai ādai. Ogles pulveris audumam piešķir arī tā gaiši pelēko krāsu, neizmantojot papildu krāsvielas. Apģērbu atturīgais un utilitārais dizains ir piemērots gan gariem, gan ikdienas ceļojumiem, nodrošinot ērtumu nekomfortablos apstākļos.

Apģērbus no «on–journey wear» līnijas iespējams iepriekšpasūtīt «senscommon» mājaslapā un saņemt novembrī vai arī apmeklēt kādu no tirgotājiem Roterdamā, Stokholmā vai Berlīnē. «senscommon» ir radījis arī funkcionālu riteņbraukšanai piemērotu lietusmēteli, kas ražošanai nepieciešamos līdzekļus piesaistīja platformā «Kickstarter».