Publicitātes attēls

No 5. līdz 7. oktobrim Ķīpsalā jau tradicionāli notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde «Design Isle», kurā varēs apskatīt Baltijas uzņēmumu, profesionāļu un studentu dizaina darbus. Apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar nozares jaunumiem, satikt darbu autorus, kā arī iepirkties. 5. oktobrī pasākuma ietvaros notiks arī Latvijas Dizaineru savienības rīkotā konkursa uzvarētāju paziņošana.

Ziņas Fold 4. oktobris, 2018

Izstādē «Design Isle 2018», kas šajā nedēļas nogalē norisināsies Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, būs apskatāmas mēbeles, gaismas ķermeņi, apģērbi un aksesuāri, kā arī dažādi citi dizaina objekti, ko prezentēs Baltijas dizaineri. Izstādē visu trīs dienu garumā varēs satikt dažādu jomu dizainerus un saņemt konsultācijas. Trešo reizi izstādes «Design Isle» ietvaros notiks arī Baltijas dizaina gadatirgus.

Ar svaigām idejām un neordināriem risinājumiem sola pārsteigt Latvijas dizaina skolu un augstskolu audzēkņi, kas izstādē prezentēs savus diplomdarbus un radošos projektus.

Jau tradicionāli izstādē varēs apskatīt profesionālas žūrijas izraudzītus Latvijas dizaina darbus. Konkursa «Latvijas Dizaineru savienības balva dizainā 2018» dalībnieku vidū ir gan profesionāļi, gan skolu un augstskolu audzēkņi, un tā laureāti tiks izziņoti 5. oktobrī.

««Latvijas Dizaineru savienības balva 2018» šogad ieguvusi jaunu dimensiju — lielāku uzdrīkstēšanos eksperimentēt ar ekspozīcijas formu un saturu. Dizaina darbu ekspozīcija, konkursa laureātu apbalvošana, tikšanās ar dizaineriem, semināri un «dizaina ielas» ballīte būs saistoši pasākumi ikvienam, kuru interesē Latvijas dizains,» uz tikšanos Ķīpsalā aicina Latvijas Dizaineru savienības priekšsēdētājs Miks Pētersons.

Dizaina darbi konkursam tika pieteikti kategorijās «Lietu dizains», «Ārtelpu (vides) dizains», «Interjera dizains» un «Saziņas dizains», un  šī gada tēma ir «Zīmes dizains».  Augstskolu studenti iesniedza darbus arī kategorijā «Dizaina pētniecība».

Paralēli «Design Isle 2018» notiks arī izstāde «Baltic Furniture 2018», kurā varēs aplūkot jaunākās mēbeļu kolekcijas, tendences interjera iekārtojumā un saņemt padomus, kā atsvaidzināt savu mājokli.

Piektdien un sestdien visas dienas garumā notiks dažādi informatīvi semināri un pasākumi.

«Design Isle» rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Dizaineru savienību.

 

Vairāk par izstādi un to pavadošajiem pasākumiem iespējams uzzināt «Design Isle» mājaslapā un Facebook lapā. Izstāde norisināsies no 5. līdz 7. oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalas ielā 8, Rīgā.