Publicitātes foto

21.–22. februārī Rīgā notiks viens no Baltijas jaunuzņēmumu ekosistēmas nozīmīgākajiem pasākumiem — konference «TechChill». Šogad programmas fokusā ir tādas tēmas kā ietekme, tehnoloģiju cilvēciskā puse un inovācijas, ko pārstāvēs ap 70 dažādu valstu runātāju uz divām skatuvēm.

Ziņas Fold 1. februāris, 2019

Uz konferences «TechChill» galvenās skatuves jeb «Superhero Stage» kāps jaunuzņēmumu ekosistēmas pārstāvji un eksperti no visas pasaules, lai diskutētu par tehnoloģiju laikmeta ietekmi ne tikai uz strauji augošo jaunuzņēmumu ekosistēmu, bet arī indivīdiem un sabiedrību kopumā, kā arī jaunuzņēmumu radītiem produktiem, kas varētu risināt globāli ieilgušas problēmas. Savukārt «LMT Founder Stage» būs iespēja iepazīt  reģiona daudzsološāko jaunuzņēmumu idejas «Fifty Founders Battle» prezentācijās, kā arī iegūt praktiskus padomus no uzņēmumu dibinātājiem un pārstāvjiem, kuri stāstīs par savu uzņēmējdarbības pieredzi un dalīsies ieteikumos.

«TechChill» runātāji meklēs atbildes uz jautājumiem, kā sadzīvot ar uzņēmējdarbības radīto stresu, kā apvienot tehnoloģijas ar dzīves ikdienu, kā inovācijas un digitalizācija ietekmē ekonomikas norises, vai tās būtu jāatbalsta politiskā līmenī, un kādas pārmaiņas sagaidāmas nozarēs, kas skar visu sabiedrību, — medicīnā, pārtikā,  pilsētvidē un transportā, komunikācijā un medijos. Runātāju vidū būs jaunuzņēmumu dibinātāji, pieredzējuši investori, eksperti, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji.

Kesija Kozirkova (Cassie Kozyrkov) no «Google» stāstīs arvien pieaugošo datu un mākslīgā intelekta lomu sabiedrības dzīvē; Džinnija Fāza (Ginny Fahs) no «Uber» runās par savu iniciatīvu #MovingForward, kas aicina investorus veikt atbildīgas investīcijas lēmumu pieņemšanā. Stjuarts Rodžerss (Stewart Rogers) no «VentureBeat», tehnoloģiju industrijas veterāns un «Tribe of Why» līdzdibinātājs, runās par garīgo veselību tehnoloģiju nozarē un uzņēmējdarbībā, pieskaroties aizvien pieaugošajām gaidām, darba stundām un sociālajam spiedienam vienmēr būt veiksmīgam.

Konferences dalībnieku vidū būs pārstāvji no plaukstošiem un jau labi pazīstamiem uzņēmumiem, tostarp «Testlio», «Vinted», «Twitter», «AngelList» un «Couchsurfing».

«Ir liels lepnums Rīgā pulcēt tehnoloģiju un start–up vides profesionāļus no visas pasaules. Aicinu ne tikai ieklausīties viņu pieredzē, bet vēl jo svarīgāk — tikties ar šiem cilvēkiem, kamēr viņi vēl ir Rīgā, lai veidotu starptautisku kontaktu tīklu neizbraucot no Rīgas,» iesaka «TechChill» vadītāja Kristīne Korņilova.

Viena no konferences tradīcijām ir «Fifty Founders Battle» sacensības, kurā 50 daudzsološākie un inovatīvākie jaunuzņēmumi no 19 valstīm prezentēs savas idejas. Sacensību dalībnieki pārstāvēs piecas vertikāles: finanšu tehnoloģijas (fintech), programmatūra kā pakalpojums (SaaS), zinātnes tehnoloģijas (deep–tech), aparatūra un IoT, kā arī sociālās nozares jaunuzņēmumi (impact).

 

Konference «TechChill» norisināsies 21.–22. februārī VEF Kultūras pilī, Ropažu ielā 2, Rīgā. Uzzināt vairāk un apskatīt pilnu pasākuma programmu iespējams konferences mājaslapā.