Ilustrācija — FOLD

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) izsludinājusi pieteikšanos dalībai nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs — «China Hi–Tech Fair 2019» Šeņdžeņā tehnoloģiju uzņēmumiem un «Salon International de la Lingerie 2020» Parīzē apakšveļas dizaineriem un ražotājiem.

Atbalsts Fold 9. jūlijs, 2019

LIAA regulāri informē interesentus par daudzveidīgām atbalsta iespējām, apmācību un konsultāciju programmām, tostarp aicina dažādu nozaru uzņēmējus piedalīties tirdzniecības misijās un Latvijas nacionālajos stendos starptautiskās izstādēs.

«Salon International de la Lingerie 2020»

Vēl līdz 12. jūlijam Latvijas apakšveļas ražotāji var pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «Salon International de la Lingerie», kas norisināsies 2020. gada 18.–20. janvārī Parīzē. Pērn izstādi apmeklēja vairāk nekā 12 tūkstoši iepircēju, no kuriem 64 % bija ārvalstu iepircēji, bet 36 % pārstāvēja Franciju. Izstādē piedalījās 375 apakšveļas zīmoli no 34 valstīm. Izstādi veido septiņi tematiskie sektori: «The Essentials» (apakšveļa un korsetes), «Designer Labels» (luksus segmenta apakšveļas zīmoli), «Cocooning» (naktsveļa un mājas tērpi), «Beautiful Legs» (zeķu un zeķbikšu zīmoli), «Super Heroes» (vīriešu apakšveļa), «Creative Labels» (jauno dizaineru zīmoli) un «Exposed» (alternatīvo zīmolu izlase). LIAA izstādē plāno organizēt Latvijas nacionālo stendu 60 m2 platībā, kurā vieta būs sešiem dalībniekiem, kuri būs ieguvuši augstāko punktu skaitu atbilstoši iepriekš noteiktiem atlases kritērijiem. Obligāta prasība izstādes dalībniekiem ir angļu valodas zināšanas. Stenda konceptu izstrādās un par dalībnieku izvietojumu stendā lems LIAA, kas segs arī stenda organizatoriskos izdevumus. Citi komandējuma izdevumi, kā arī ar eksponātu loģistiku saistītās izmaksas, dalībniekiem būs jāsedz pašiem, taču LIAA piedāvā saņemt Eiropas Savienības finansiālu atbalstu. Šī gada sākumā Latviju izstādē pārstāvēja septiņi zīmoli, tostarp dizaineres Līvas Šteinas izveidotais «Flash You and Me».

Plašāka informācija, atlases kritēriji un pieteikuma forma pieejami LIAA mājaslapā.

«China Hi–Tech Fair 2019»

Līdz 22. jūlijam Latvijas uzņēmēji aicināti pieteikties dalībai nacionālajā stendā starptautiskajā izstādē «China Hi–Tech Fair», kas norisināsies 2019. gada 13.– 17. novembrī Ķīnas pilsētā Šeņdžeņā, kas tiek uzskatīta par valsts IT un augsto tehnoloģiju centru. Izstādes laikā norisinās iepircēju un B2B tikšanās, kā arī dažāda veida semināri un prezentācijas, kuru laikā skatītāji tiek iepazīstināti ar jaunākajām tehnoloģijām. 2018. gadā izstādi apmeklēja vairāk nekā 500 tūkstoši apmeklētāju no 102 valstīm. LIAA vēsta, ka izstādes fokusā ir informācijas tehnoloģijas, risinājumi viedajām pilsētām jeb Smart City, virtuālā un paplašinātā realitāte, dabas aizsardzība, zaļā būvniecība, elektronika un elektroenerģijas taupīšana, un dalībai 18 m2 stendā tiks apstiprināti ne vairāk kā četri uzņēmumi, kuru darbība atbilst izstādes uzstādījumam.

Vairāk par plānoto stendu un pieejamo atbalstu iespējams uzzināt LIAA mājaslapā.