Publicitātes attēls

Arhitektūras medijs «ArchDaily», konsultāciju uzņēmums «Strelka KB» un Mediju, arhitektūras un dizaina institūts «Strelka» izziņojuši pieteikšanos kopīgi rīkotam konkursam, kura mērķis ir izcelt jaunos arhitektus un idejas, kas pārveido mūsdienu pilsētu. Darbus iespējams iesniegt līdz 10. jūlijam.

Ziņas Fold 1. jūlijs, 2019

«ArchDaily» un «Strelka» konkurss (The ArchDaily & Strelka Award) tiek rīkots, lai suminātu projektus, kas rada pozitīvas pārmaiņas un risina akūtas pilsētvides problēmas. Jaunie arhitekti aicināti iesniegt savus darbus, kuru fokusā ir ilgtspēja, izpētē balstīts un uz līdzdalību vērsts dizains, kā arī inovatīva pieeja materiālu izmantošanā.

Iesniegtajiem projektiem aizvadīto piecu gadu laikā jābūt realizētiem Armēnijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Igaunijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgizstānā, Latvijā, Lietuvā, Moldovā, Krievijā, Tadžikistānā, Turkmenistānā, Ukrainā vai Uzbekistānā. Balvai iespējams pieteikt plaša spektra arhitektūras darbus, sākot no kultūras un tirdzniecības ēkām, mājokļu projektiem, infrastruktūras būvēm līdz sakrālajām ēkām un publiskās ārtelpas projektiem, piemēram, parkiem un bulvāriem.

Konkursā drīkst piedalīties arhitekti un arhitektūras un dizaina biroji, kuru profesionālā darbība ir ne senāka par desmit gadiem. Katrs autors var iesniegt tikai vienu projektu. Konkurss norisināsies trīs kārtās. Pirmajā kārtā dalībniekiem līdz 10. jūlijam jāiesniedz projekts, elektroniski aizpildot anketu. 17. jūlijā tiks izziņoti «Strelka» un «ArchDaily» izvēlētie balvas pretendenti, par kuriem līdz mēneša beigām tiešsaistē balsos «ArchDaily» un «Strelka Mag» lasītāji. 28. jūlijā tiks izziņoti finālisti, no kuriem labākie tiks izraudzīti fināla balsojumā, kas ilgs līdz 15. augustam. Trīs konkursa laureāti tiks aicināti prezentēt savus projektus konferencē «Future Architect», kas 9. un 10. septembrī norisināsies Maskavā. Tās laikā «ArchDaily» izpilddirektors un galvenais redaktors Deivids Basulto (David Basulto) pasniegs balvas uzvarētājiem. Pirmās vietas ieguvējam par savu projektu būs iespēja izveidot dokumentālo filmu, kas būs skatāma Krievijas vadošajā tiešsaistes filmu platformā «Okko».

 

Vairāk par «ArchDaily & Strelka Award» konkursu iespējams uzzināt šeit. Pieteikšanās — līdz 2019. gada 1. jūlijam.