«Bungi Bungi» divritenis. Publicitātes foto

Pērn dibinātā velosipēdu ražotāju uzņēmuma «Bungi Bungi» gadu ilgais izstrādes process ir vainagojies panākumiem, un klajā laista pirmā bērnu divriteņu kolekcija.

Ziņas Fold 4. decembris, 2018

Zīmola «Bungi Bungi» produktu klāstā pieejami trīs dažādu izmēru velosipēdi, kas piemēroti riteņbraucējiem no trīs līdz deviņu gadu vecumam un sver, sākot no nieka 5,8 kilogramiem. Divriteņa nelielo svaru nodrošina rāmis no īpaši izstrādāta alumīnija sakausējuma. Inovatīvs risinājums ir siksnas piedziņa, kas aizstāj ierasto posmu ķēdi. Zobotā siksna, atšķirībā no ķēdes mehānisma, nav jāeļļo, neizstiepjas, nedilst un ir ievērojami retāk jāmaina. Tā ir arī klusāka, vieglāka un rada gludāku, vienmērīgāku braukšanas pieredzi. «Bungi Bungi» divriteņiem ir bērniem pielāgoti bremžu rokturi un maināms sēdekļa augstums, ļaujot vismazākajiem velosipēdistiem iemācīties braukt ar vieglu, ērtu un drošu velosipēdu. Produktu dizainers Mārtiņš Rutkis stāsta, ka izstrādāt divriteni, kas piemērots mazam bērnam, ir liels izaicinājums: «Pats uz tā uzsēsties un pabraukt nevari. Pētīšana, kā bērns sēž, minas un stūrē, ir ļoti svarīgs process, kurš atšķiras no pieaugušo velosipēdu izstrādes.»

Uzņēmuma dibinātājs Edijs Pauls pie idejas par savas bērnu divriteņu kolekcijas nonāca, meklējot pirmo velosipēdu savam dēlam Kūperam. «Es ātri secināju, ka pasaules tirgū ir ļoti īpatnējs iztrūkums šādiem velosipēdiem. Ir vairāki uzņēmumi, kuri piedāvā ko līdzīgu, taču visiem ir kāds trūkums — cena, svars, pieejamība. Tādēļ, balstoties uz vairāk nekā desmit gadu ilgo pieredzi velosipēdu jomā, gan braukšanā, gan tirdzniecībā, nolēmu izstrādāt pašiem savu kolekciju.» Edijs kopā ar sievu Evu jau četrus gadus Roterdamā vada velosipēdu un dzīvesstila veikalu «Simple Bike Store». «Tā ir ideāla platforma, kur savākt atsauksmes un klientu vēlmes. Balstoties iegūtajā pieredzē, mēs definējām, kādam ir jābūt bērnu velosipēdam,» stāsta uzņēmuma dibinātājs.

Nākamā divriteņu kolecija gaidāma 2019. gada pavasarī. Šobrīd «Bungi Bungi» velosipēdi nopērkami veikalos Latvijā un citās Eiropās valstīs. Vairāk informācijas par pieejamo produktu klāstu pieejama mājaslapā.