Publicitātes attēls

Izsludināts starptautisks arhitektūras metu konkurss Viļņas Nacionālajai koncertzālei, kurā līdz 25. jūnijam aicināti piedalīties arhitekti no visas pasaules. Koncertzāli paredzēts atvērt apmeklētājiem 2023. gadā — Viļņas 700 gadu jubilejas svinību laikā.

Ziņas Fold 5. marts, 2019

Arhitektūras metu konkursu organizē Viļņas pilsētas dome sadarbībā ar Lietuvas Arhitektu savienību, Lietuvas Kultūras ministriju un Starptautisko Arhitektu savienību. Konkursu vērtēs starptautiska žūrija, kuras sastāvā ir arhitekti no Austrijas, Spānijas, Nīderlandes, Šveices un Lietuvas.

«Nacionālā koncertzāle «Tautas nams» ir plānota kā viena no svarīgākajām kultūras būvēm Viļņā. Es aicinu un iedrošinu starptautiskas, pasaulslavenas arhitektu komandas piedalīties konkursā un radīt Viļņā mūsdienīgu telpu ar koncertzāli, kas būtu piemērota simfoniskajiem koncertiem, izklaides pasākumiem un brīvā laika aktivitātēm. Ēkas arhitektūrai jākļūst par jaunu pilsētas simbolu, kas iedvesmotu un atbrīvotu pilsētu no šaura skatījuma, atspoguļojot mūsdienas,» izsludināto konkursu komentē Viļņas mērs Remigijs Šimašus (Remigijus Šimašius).

Konkursa uzdevums Tauras kalnā Viļņas centrā paredz izveidot divas koncertzāles — 1700 un 500 vietām —, lobiju ar skatiem uz pilsētas panorāmu, izstāžu un kultūras izglītības telpas, kā arī zonas citām kultūras aktivitātēm. Projektēšanas un būvniecības izmaksu budžets ir 52 miljoni eiro; konkursa balvu fonds ir 120 tūkstoši eiro. Arhitektūras metus varēs iesniegt līdz 25. jūnijam.

Sīkāka informācija par konkursu pieejama Viļņas attīstības aģentūras mājaslapā.